2012-11-27 35

Pirmajame Lietuvos konkurse „Jaunųjų virėjų komanda 2012“ Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriaus virėjo specialybės trečiakursiai Vilma Rimeikytė ir Kęstutis Bartkus, kuriuos konkursui rengė profesijos mokytojos Daiva Vidugirienė ir Nijolė Šliožienė, pelnė ketvirtąją vietą.
Redos DAUČIONIENĖS nuotr.

Šių metų lapkritį Vilniuje LITEXPO rūmuose pirmą kartą vyko konkursas „Jaunųjų virėjų komanda 2012“. Konkurse profesinį meistriškumą demonstravo Klaipėdos, Vilniaus, Panevėžio, Kauno, Marijampolės, Alytaus, Visagino, Kuršėnų ir Šiaulių profesinių įstaigų mokiniai. Šiaulių profesinio rengimo centrui atstovavo Prekybos ir verslo skyriaus virėjo specialybės trečiakursiai Vilma Rimeikytė ir Kęstutis Bartkus, kuriuos konkursui rengė profesijos mokytojos Daiva Vidugirienė ir Nijolė Šliožienė, praneša Jurgita Jasnauskaitė.
Mokinių darbų eigą stebėjo kompetentinga 3 profesionalių virėjų komisija, kuriai vadovavo D. Praspaliauskas – geriausias 2010 metų Lietuvos virėjas. Konkurso metu dalyviai turėjo atlikti praktinę užduotį: per dvi valandas pagaminti karštą žuvies patiekalą iš upėtakio ir spanguolių desertą. Vilma ir Kęstutis paruošė karštą patiekalą „Egzotinis upėtakis“ bei desertą „Tau ir man“. Mokiniai stengėsi pagaminti labai gardžius gaminius ir atlikti efektingą jų puošybą, nes buvo vertinami tokie dalykai, kaip komandos darbo organizavimas, patiekalo skonis, sudėtingumas, estetiškumas ir inovatyvumas. Ir šiauliečių komanda užėmė garbingą ketvirtąją vietą.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų