2013-04-08 25

Vilniaus universiteto (VU) Gamtos mokslų fakultetas pakvietė Juliaus Janonio gimnazistus dalyvauti jų organizuojamame projekte „Pabūk gamtuku“.
Juliaus Janonio gimnazijos archyvo nuotr.

Vilniaus universiteto (VU) Gamtos mokslų fakultetas (GMF) kartu su Studentų atstovybe (VU SA) pakvietė Juliaus Janonio gimnazistus dalyvauti jų organizuojamame projekte „Pabūk gamtuku“, praneša geografijos mokytoja, klubo „Žemės draugai“ vadovė Gitana Kazimieraitienė. Šis renginys skirtas 9–11 klasių moksleiviams, kurie domisi gamtos mokslais. Projekto metu moksleiviai atvažiuoja į VU GMF ir vieną dieną išmėgina studento gamtininko dalį:atlieka laboratorinius darbus, bendrauja su dėstytojais, administracija bei studentais.
Per vieną dieną projekto dalyviai turi puikią progą pamatyti fakulteto įvairiapusiškumą, nes susipažįsta su dviem studijų kryptimis: biologine ir geologine. Tai leidžia ne tik artimiau susipažinti su gamtos mokslų platumu, bet galbūt kai kam ir apsispręsti, kas yra įdomiausia ir kur galėtų save realizuoti.
Per vieną dieną gimnazistai turėjo galimybę sudalyvauti 2 laboratoriniuose darbuose — viename iš biologinės, kitame iš geologinės krypties. Laboratorinių darbų metu moksleiviai mokėsi atpažinti uolienas, žvilgtelėjo pro poliarizuotą mikroskopą, stebėjo kaip veikia žmogaus nervų sistema, susipažino su ląstelių įvairove ir sužinojo daug įvairių dalykų! Lankėmės VU Meteorologinėje, labai modernioje orų stebėjimo aikštelėje, Geologijos muziejuje, Zoologijos muziejuje ir seniausiame Lietuvoje Herbariume (įkurtas 1781 metais).
Studentų atstovai neleido liūdėti ir visada būdami kartu padėjo susibendrauti su kitais projekto dalyviais iš Klaipėdos, Trakų, Utenos ir Vilniaus.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų