2012-12-28 08

Didždvario gimnazijos bendruomenei, mokytojams iš kitų miesto mokyklų pristatyti projekto „3D modeliavimo praktikumas“ rezultatai.
Didždvario gimnazijos archyvo nuotr.

Didždvario gimnazijos bendruomenei, mokytojams iš kitų miesto mokyklų pristatyti projekto „3D modeliavimo praktikumas“ rezultatai.
Lietuviškojo 3D spausdintuvo kūrėjai Paulius Briedis ir Vilius Rinkūnas kartu su gimnazijos informacinių technologijų mokytojais surengė dviejų dalių seminarą, į kurį rinkosi naujausiomis technologijomis besidomintys mokiniai. 3D modeliavimo programomis sumaketavę žaisliukų, gimnazistai stebėjo, kaip jų vaizduotėje gimę objektai virsta realiai apčiuopiamais daiktais.
Trimačiai spausdintuvai – sparčiai besivystanti technologija, naudojama įvairiose pramonės šakose: nuo medicinos iki aeronautikos. Šiais spausdintuvais chirurgai gamina konkrečiam pacientui pritaikytus implantus, lėktuvų variklių inžinieriai spausdina įmantrias variklių sudedamąsias detales, produktų dizaineriai turi galimybę greitai pagaminti naujo gaminio prototipus ir juos išbandyti. Ilgą laiką ši technologija buvo brangi, naudojama tik didelėse pasaulinėse korporacijose. Tačiau pamažu šie įrenginiai ateina ir į mokyklas. Pasaulyje sparčiai populiarėjantys spausdintuvai tampa integruota mokymo priemone informatikos, technologijų, fizikos bei matematikos pamokose. Mokiniai mokosi savo idėjas paversti prototipais, kūrybiškai susipažįsta su tiksliųjų mokslų naudojimu kasdieniame gyvenime.
Pirmieji Šiauliuose 3D spausdintuvą išbandę Didždvario gimnazistai pasigamino kalėdinių žaisliukų, tačiau tuo apsiriboti neketinama: informacinių technologijų pamokose šiuo spausdintuvu planuojama gaminti robotus, o dizainu besidomintys moksleiviai galės modeliuoti ir „spausdinti“ savo dizaino interjero detales ar namų apyvokos daiktus.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų