2013-01-31 18

Šiaulių jaunųjų turistų centras paminėjo kalendorinį pusiaužiemį, surengdamas orientavimosi sporto slidėmis varžybas „Viduržiemis“.
Jaunųjų turistų centro archyvo nuotr.

Šiaulių jaunųjų turistų centras paminėjo kalendorinį pusiaužiemį, surengdamas orientavimosi sporto slidėmis varžybas „Viduržiemis“.
Daugiau kaip aštuoniasdešimt patyrusių ir pradedančiųjų jaunųjų sportininkų, jų tėvelių ir svečių iš Panevėžio miesto sporto mokyklos varžėsi vidutinėje trasoje, kuri driekėsi Talšos ežero pakrantėmis. Dalyviai pagal amžių rungėsi 2–5,3 kilometrų su 3–12 kontroliniais punktais trasose nurodyta kryptimi. Sportininkams teko tiksliai orientuotis ir nepaklysti ne tik jau įrengtoje slidinėjimo trasoje, bet ir tarp kitų specialiai parengtų vėžių, šliuožiant kuo greičiau.
Keturiose moksleiviško amžiaus grupėse nugalėtojais tapo Ieva Gapšytė, Rita Baškytė, Agnė Petukaitė, Mantas Šornelis, Mindaugas Gabalis, Rokas Vaitkus ir panevėžiečiai – Aistė Mackevičiūtė, Povilas Cicėnas, šalies mokinių rinktinės kandidatai.
Ypač svarbus jaunių ir jaunučių grupių sportininkams buvo Roko Vaitkaus, Vinco Kudirkos progimnazijos mokinio, besitreniruojančio Šiaulių jaunųjų turistų centre, rezultatas. Šiuo metu Rokas yra vienas iš geriausių jaunųjų orientacininkų ir sėkmingai dalyvauja atrankoje į šalies rinktinę. R. Vaitkus tarp šių grupių sportininkų ilgiausią trasą įveikė greičiausiai, o nuo suaugusiųjų grupėje pirmavusio Donato Mickaus atsiliko tik tris minutes.
Šiaulių jaunųjų turistų centro treneriai džiaugėsi, kad mokiniai patobulino orientavimosi sporto įgūdžius, o įgiję patirties, dalyvaus ir kituose Jaunųjų turistų centro renginiuose bei sėkmingai atstovaus miestui 2013 metų Lietuvos orientavimosi sporto slidėmis čempionate, kurio pirmosios varžybos vyks jau vasario 2–3 dienomis Vilniuje.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų