2012-11-25 16

Juliaus Janonio gimnazijoje vyko Respublikinė konferencija ir fotografijų paroda „Žmogus ir vanduo“, skirta aplinkosaugininkui, fotografui, keliautojui, Australijos lietuviui Olegui Truchanui atminti.
Juliaus Janonio gimnazijos archyvo nuotr.

Juliaus Janonio gimnazijoje vyko Respublikinė konferencija ir fotografijų paroda „Žmogus ir vanduo“, skirta aplinkosaugininkui, fotografui, keliautojui, Australijos lietuviui Olegui Truchanui atminti, informuoja Karolina Matelionytė, IIID klasės mokinė.
Lapkričio 14-ąją buvo atidaryta fotografijų paroda, paskelbti konkurso nugalėtojai, išrinkti vertinimo komisijos. Pirmoji vieta atiteko janoniečiui Robertui Gasiūnui, pristačiusiam dvi, viena kitą papildančias nuotraukas „Vanduo kitaip“. Moksleivis pelnė ir publikos simpatijas, nes jo fotografija buvo prikaustanti dėmesį: ir kompiuterinė, ir natūrali. Antrosios vietos skirtos Didždvario gimnazijos mokinėms Dovilei Skačkovaitei už fotografiją „Susiliejant su gamtos harmonija“ bei Kristinai Astrauskaitei su kūriniu „Vanduo turi atmintį“. Kiek mažiau taškų surinkusiems Joniškio rajono Žagarės gimnazijos moksleiviui Dovydui Ginkui už „Tai aš – gaivus vanduo“ bei Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos mokinei Ievai Karvelytei su kūriniu „Žmogus ir vanduo“, atiteko trečiosios vietos. Fotografijų vertinimo komisija pastebėjo, jog laureatų darbai „puikiai atspindi konkurso idėją, harmoningai susijungia žmogus ir vanduo“.
Konferencijoje buvo skaitomi pranešimai, parengti mokinių bei mokytojų, kurie iliustravo vandens reikšmę žmogui, jo fizikines bei chemines savybes, vandens telkinių būklę Šiaulių regione.

Į viršų