2013-03-14 23

Lieporių gimnazijoje surengta „Naktis mokykloje“.
Lieporių gimnazijos archyvo nuotr.

Lieporių gimnazistams neprailgsta laikas, praleistas mokykloje, rašo mokytojos R. Norkutė ir A. Šliažienė. Mokinių tarybos iniciatyva savaitgalį buvo surengta akcija – naktis mokykloje.
Ką gimnazistai veikė naktį? Pasak vieno iš Mokinių tarybos nario I. Tamučio, renginio tikslas – ugdyti bendruomeniškumo jausmą, kad toje pačioje mokykloje besimokantys gimnazistai geriau pažintų vienas kitą. Naktis prasidėjo įsikūrimu ir žaismingu susipažinimu. Nakties svečias G. Beržinis diskutavo su moksleiviais apie draugystę, bendravimą. Vėliau, susiskirstę į grupes pagal pomėgius, moksleiviai šeimininkavo virtuvėje – kepė keksiukus, kiti – lipdė iš molio, mokėsi groti gitaromis, dar vieni – mokėsi improvizavimo meno.
Naktis neprailgo, nes buvo žaidžiamos krepšinio ir tinklinio varžybos, veikė karaokė klubas, vyko diskoteka, koncertavo gimnazijos roko grupė „Iš oro“, o kino filmų mėgėjai žiūrėjo filmus. Gimnazijos valgyklos darbuotojos vaišino moksleivius bandelėmis, o renginį kuravęs neformaliojo švietimo ir pagalbos skyriaus vedėjas R. Mikalauskas rūpinosi, kad viskas vyktų sklandžiai. Tad nenuostabu, kad buvo nuspręsta, jog tokį renginį reikės pakartoti.

Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų