2013-04-11 16

Šiaulių miesto moksleivių namų kasdienybę paįvairino muzikos skambesys - čia vyko instrumentinės muzikos konkursas-šventė „Aš ir muzika“.
Moksleivių namų archyvo nuotr.

Šiaulių miesto moksleivių namų kasdienybę paįvairino muzikos skambesys - čia vyko instrumentinės muzikos konkursas-šventė „Aš ir muzika“, kuriame dalyvavo visi norintys ir grojantys Moksleivių namų mokiniai. Dalyvių sulaukta iš Bendravimo įgūdžių ugdymo būrelio, Maironiečių būrelio, vaikų ir jaunimo teatro studijos „Kompanija šauni“, mergaičių ansamblio, Elektroninės muzikos instrumentų ansamblio, popgrupės „POCO a POCO“ ir vokalinio-instrumentinio muzikos ansamblio „Mozaika“, informuoja Bendravimo įgūdžių ugdymo grupės narė Viktorija Kriaučiūnaitė.
Dalyviai buvo suskirstyti į tris amžiaus grupes: 7-11 metų; 11-15 metų; 16 metų ir vyresni. Kadangi visi pagal savo amžių pasirodė puikiai, vertinimo komisija nusprendė paskirti nominacijas keliems ryškiausiai pasirodžiusiems.
Nominacijas už artistiškumą, muzikalumą ir muzikos žinias gavo iš kiekvienos amžiaus grupės išrinktas dalyvis, o štai vyriausiajai grupei dar skirtos nominacijos už orginalumą bei kūrybiškumą. Metų talento nominacija atiteko Laurai Strazdauskaitei, kuri atliko kūrinį gitara ir pianinu. Iš viso dalyvavo 18 mokinių, kurie skambino pianinu, griežė smuiku, virpino gitaros ir savo balso stygas. Vedėjos Austėja ir Evelina iš Maironiečių būrelio dalyvių širdis pasaldino šokoladinėmis dovanomis, o komisija be nominacijų kiekvienam dalyviui įteikė padėką. Renginio organizatorė ir sumanytoja Virginija Puronienė džiaugiasi pirmąkart įvykusiu, tačiau neprisvilusiu renginiu ir tikisi, kad kitąmet sulauks dar daugiau jaunųjų muzikantų.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų