2012-11-28 20

Lieporių gimnazijoje vyko tradicinis poezijos ir muzikos vakaras „Giedojau meilę, jauną viltį...“, skirtas Maironio 150-osioms gimimo metinėms atminti.
Lieporių gimnazijos archyvo nuotr.

Lieporių gimnazijoje vyko tradicinis poezijos ir muzikos vakaras „Giedojau meilę, jauną viltį...“, skirtas Maironio 150-osioms gimimo metinėms atminti, informuoja mokytojos Rita Norkutė ir Aida Šliažienė.
Vakarą Maironio eilėraščiu „Išnyksiu kaip dūmas“ pradėjo gimnazijos vyrai – dailės ir technologijų mokytojas D. Dirvelis, fizikos mokytojas R. Pozniakovas bei muzikos mokytojas R. Mikalauskas. Skambant eilėms, ekrane pro akis bėgo poeto gyvenimo vaizdai – vaikystės akimirkos, gimtinės peizažas, eilėraščių posmai. Skambant abituriento Karolio atliekamai dainai, klausytojų širdis virpino graudi saksofono ir gitaros melodija. Gimnazistai ir patys sukūrė ir atliko dainas pagal Maironio eiles. Įspūdinga buvo tai, kad Maironio poeziją skaitė ir stažuotoja iš Italijos S. Caruso, privertusi ne vieną susimąstyti, kokia vis dėlto sunki ta lietuvių kalba. Neabejingas poezijai pasirodė esantis ir gimnazijos fizikos mokytojas V. Kukulskis, kuris skaitė savo kūrybos eilėraštį. Nuoširdumu išsiskyrė gimnazijos direktorės S. Malinauskienės deklamuojamas „Nuo Birutės kalno“. Abiturientė Sigita akcentavo, kad apskritai poezijoje (ne tik Maironio) akcentuojamos vertybės išlieka aktualios visais laikais – ji pati pasirinko kūrinį iš „Poezijos pavasario“ knygos, kurią įsigijo jos mama, būdama tokio amžiaus, kokio dabar yra Sigita.
Renginyje dalyvavo ir kitų miesto mokyklų atstovai. Gegužių progimnazijos aštuntokų atliekama muzikinė kompozicija pagal liaudies karo dainas ir Salomėjos Nėries eilėraštį „Grįšiu“ abejingų nepaliko. Kūrybiškumu, artistiškumu ir branda stebino Gytarių ir „Sandoros“ progimnazijų moksleiviai.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų