2013-04-20 27

Lieporių gimnazijoje vyko geografinis konkursas „Opa opa per Europą“, skirtas platesniam Europos šalių pažinimui.
Lieporių gimnazijos archyvo nuotr.

Artėjant vasarai, atostogų ir kelionių metui, Lieporių gimnazistai turėjo galimybę pakeliauti po Europą – vyko geografinis konkursas „Opa opa per Europą“, skirtas platesniam Europos šalių pažinimui. Tai jau tradiciniu tampantis renginys, kuriame rungėsi Dainų, Gegužių, Ragainės, Zoknių progimnazijų bei „Santarvės“ vidurinės mokyklos komandos, praneša mokytoja Laima Gricienė.
Renginį pradėjo Lieporių gimnazijos gitaristų grupė su daina „Europos vidury“. Konkursą sudarė trys turai, o užduotys buvo ne iš lengvųjų, todėl ne visada užteko akademinių žinių, reikėjo ir išradingumo, ir greitos orientacijos. Teko, atrodo, nieko bendro neturinčius žodžius susieti, pažymėti nurodytą šalį žemėlapyje, maisto produktą priskirti tam tikrai šaliai. Prie užduočių rengimo prisidėjo ir mokiniai – IB klasės gimnazistas Laurynas Norvaišas paruošė muzikinę užduotį.
Organizatoriai viliasi, kad tokie renginiai paskatins ne vieną sužinoti šį tą daugiau apie Europą, o gyvenantieji Šiauliuose, Krymo gatvėje, turbūt žino, kad yra ir to paties pavadinimo pusiasalis.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų