2013-04-22 18

Lieporių gimnazijoje atidaryta fizikos mokytojo R. Pozniakovo fotografijų paroda „Kelyje...“
Lieporių gimnazijos archyvo nuotr.

Lieporių gimnazijos mokytojai, ugdydami jaunąją kartą, ne tik nori suteikti jiems žinių, daug svarbiau yra ugdyti kūrybingą, ieškančią asmenybę. Pedagogai savo pavyzdžiu skatina gimnazistus realizuoti save, atrasti širdžiai mielą užsiėmimą, rašo mokytojos R. Norkutė ir A. Šliažienė.
„Kelyje...“ – taip vadinasi gimnazijoje ką tik atidaryta fizikos mokytojo Remigijaus Pozniakovo fotografijų paroda. Fotografijų autorių sveikino gausus būrys mokytojų ir mokinių. Abiturientė Justina linkėjo mokytojui ir klasės auklėtojui, kad kada nors būtų atidaryta nuotraukų paroda iš klasės gyvenimo. Kolega S. Urbas, dovanodamas dienoraštį ir kompasą, juokavo, kad turėdamas kompasą, visada sugrįžti namo. Gimnazijos direktorė S. Malinauskienė atskleidė, kad mokytojas turi ne vieną pomėgį: žvejoja, dainuoja, keliauja ir... labai mėgsta saldumynus. Gimnazistės Domantės atliekama daina apie ilgą kelią namo įkvėpė dainuoti kartu visus susirinkusius.
Mokytojas R. Pozniakovas yra aplankęs 43 šalis, tai iš tiesų įspūdingas skaičius. Kaip sako pats mokytojas, kodėl jis keliauja, atsakyti nelengva. Galbūt skatina noras pažinti naujus kraštus, papročius; galbūt padėti dar vieną tašką pasaulio žemėlapyje; galbūt nors laikinai pabėgti nuo savęs, atsigręžti ir pamatyti save kitoje šviesoje, kitoje pusėje...
Parodoje nuotraukos iš kelionių po Portugaliją, Turkiją, Rumuniją, Vokietiją, Estiją, Ispaniją, Vengriją, Lenkiją, Prancūziją, Bulgariją... Tad linkime mokytojui nepritrūkti kūrybiškumo ir aplankyti svajonių šalį Australiją.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų