2013-02-27 28

Lieporių gimnazijoje svečiavosi Lietuvos kariuomenės savanoriai, kurie gimnazistams pristatė savo vykdomą veiklą.
Lieporių gimnazijos archyvo nuotr.

Lieporių gimnazijoje svečiavosi Lietuvos kariuomenės savanoriai, kurie gimnazistams pristatė savo vykdomą veiklą, praneša karjeros koordinatorė Janina Šmitienė. Krašto apsaugos savanorių pajėgos yra formuojamos iš karių savanorių ir profesinės karo tarnybos karių. Pajėgose jau dabar tarnauja 4500 karių savanorių ir yra apie 700 profesinės karo tarnybos narių.
Ypač malonu tai, kad Lieporių gimnazijos mokytojas Darius Dirvelis jau nuo 2007 m. yra įstojęs į Krašto apsaugos savanorių pajėgas ir yra Lietuvos kariuomenės krašto apsaugos savanorių pajėgų prisikėlimo apygardos 6 rinktinės 601 pėstininkų kuopos 1 būrio 2 skyriaus grandinis.
Susitikimo metu Lietuvos kariuomenės karo prievolės komplektavimo skyriaus specialistas, vyresnysis seržantas Darius Pileckas pristatė, kokia yra Lietuvos kariuomenės struktūra, kaip atrodo eilinė kario diena. Šiuolaikiniam kariui keliami aukšti reikalavimai - jis turi būti išsilavinęs ir viskam pasirengęs. Privalo turėti šaudybos, ryšių ir topografijos mokslo žinių. Pabuvęs savanoriu kiekvienas turi galimybę apsispręsti ir tapti profesionaliu Lietuvos kariuomenės kariu.
Lietuvos kariuomenės krašto savanorių pajėgų prisikėlimo apygardos 6 rinktinės 601 pėstininkų kuopos vadas Edvinas Kančas pristatė apygardos 6-ąją rinktinę, kuri dalyvauja tarptautinėse operacijose. Savanorio tarnyba yra suderinama su pagrindiniu kario darbu. Kasmet nuo 20 iki 50 parų dalyvauja mokymuose.
Savanorių veiklose gali dalyvauti asmenys nuo 18 iki 55 metų. Tai veikla, kuri suteikia puikią galimybę įgyti naujų draugų, žinių, patirti įdomių nuotykių ir išbandyti save kitose srityse.
Kariškiai atsivežė ir gimnazistams paruošė ginklų parodą, kur kiekvienas galėjo paliesti, apžiūrėti, palaikyti rankose tikrą automatinį šautuvą, kulkosvaidį ir minosvaidį.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų