2013-02-14 22

Užgavėnes, vieną iš tradicinių švenčių, švenčiamų jau nuo pagonybės laikų, Lieporių gimnazijos bendruomenė paminėjo net du kartus.
Lieporių gimnazijos archyvo nuotr.

Užgavėnes, vieną iš tradicinių švenčių, švenčiamų jau nuo pagonybės laikų, Lieporių gimnazijos bendruomenė paminėjo net du kartus, informuoja mokytojos Rita Norkutė ir Aida Šliažienė. Praėjusį šeštadienį kartu su kitais šiauliečiais lieporiečiai šurmuliavo prie Žaliūkių malūno, kur visų šventės dalyvių akį traukė vestuvių personažai, o ypač „Rasos“ progimnazijos Nuotaka ir Lieporių gimnazijos Jaunikis bei jungtinė abiejų mokyklų vestuvininkų palyda, o miestiečius į ratelį sukvietė gimnazijos kapelos melodijos.
Užgavėnių dieną įvairių personažų buvo galima sutikti pačioje gimnazijoje. Į šventės siautulį įsiliejo ne tik gimnazistai, bet ir jų mokytojai - šokiais ir dainomis varė žiemą ir kvietė pavasarį. Ilgosios pertraukos metu kieme organizuotos jau tradicinėmis tapusios Užgavėnių patiekalo - blynų – valgymo varžybos: gimnazistai skanavo pačių keptų blynų. Šventės pabaigoje, po Lašininio ir Kanapinio kovos, sudeginta mokinių tarybos sukurta Morė.
Tikimės, kad vakarop pragiedrėjęs oras parodė, jog žiema pamažu pasiduoda pavasario kerams...

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų