2013-03-02 28

Juliaus Janonio gimnazijos tradicija tapusi Australijos savaitė įtraukia gimnazistus į įvairias veiklas, susijusias su tolimąja Australija.
Robertos SAUDARGYTĖS nuotr.

Juliaus Janonio gimnazijoje tradiciškai vyko Australijos savaitė, praneša žurnalistų klubo „Tebūnie šviesa“ narė Karolina Matelionytė.
Jos metu surengta įvairių parodų: muziejuje – „Australijos lietuviai“, skaitykloje – „Australija tolima ir artima“ bei daugelis kitų stendų. Įsijausti į tolimojo krašto gyvenimą, papročius ir nuotaikas leido Australijos muzikos ir poezijos diena. Mokiniai skatinti domėtis šios šalies kultūra, istorija, geografiniais ypatumais, rengiant projektus apie Australiją. Gimnazistai taip pat galėjo išbandyti jėgas užsienio kalbų žiniose, dalyvaudami vertimų konkurse „Tavo žvilgsnis“, abiturientai – 22-ajame I. Poželaitės-Davis, AM kūrybinio rašinio konkurse, parodydami ne tiktai anglų kalbos gabumus, bet ir atskleisdami savo jausmus, pasaulėjautą ir kūrybiškumą.
Šiemet konkurse dalyvauti prisiregistravo rekordinis skaičius dvyliktokų – net 93. Labiausiai sudominusiųjų ir užėmusių pirmąsias šešias vietas laukė ilgamečio gimnazijos rėmėjo, Australijos lietuvio K. Butkaus piniginės dovanos nuo 20 iki 50 Australijos dolerių. Už Juliaus Janonio gimnazijos bičiulio malonę mokiniai atsidėkojo rašydami jam nuoširdžius padėkos laiškus. Šia neeiline savaite galėjo pasidžiaugti ne tiktai janoniečiai, bet ir kitų mokyklų mokiniai. Tokia viktorina rengiama antrus metus, šiemet – su S. Šalkausko gimnazijos komanda.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų