2012-11-27 16

Juliaus Janonio gimnazijoje vyko jau trečioji „Sniego gniūžtės“ stovykla.
Juliaus Janonio gimnazijos archyvo nuotr.

Tarptautinės prevencinės programos „Sniego gniūžtė (Snowball)“ tikslas – ugdytis psichologinį atsparumą neigiamam aplinkos poveikiui, išmokti priimti aplinkinius tokius, kokie jie yra, bei gerbti jų nuomonę ir teises, pažinti save, ugdyti pasitikėjimą savimi, informuoja Juliaus Janonio gimnazistė Urtė Gedminaitė ir socialinė pedagogė Laura Martusevičienė.
Lapkričio 16–18 dienomis Juliaus Janonio gimnazijoje vyko jau trečioji „Sniego gniūžtės“ stovykla. Tris dienas mokiniai iš įvairių Šiaulių ir Radviliškio mokyklų žaidė prevencinius žaidimus, klausėsi paskaitos bei atliko begalę kitų įvairiausių veiklų, kuriomis tikrai įsitikino, kad psichotropinės medžiagos nėra reikalingos geram laiko praleidimui.
„Sniego gniūžtės“ stovykla visiems suteikė naujos patirties, neišdildomų įspūdžių bei šiltų prisiminimų. Ši stovykla ypatinga tuo, kad dalyviai gali nebijoti būti savimi, atskleisti save, patirti šiltus apkabinimus ir išgirsti gerą žodį. Turbūt dėl to visi laukia kitos „Sniego gniūžtės“ stovyklos, nes yra gera gerai jaustis ir susirasti naujų draugų.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų