2013-02-28 17

Juliaus Janonio gimnazijos svečias, žurnalistas, televizijos žvaigždė Marijonas Mikutavičius nusifotografavo su gimnazistais.
Robertos SAUDARGYTĖS nuotr.

Juliaus Janonio gimnaziją aplankė dainininkas, žurnalistas, televizijos laidų vedėjas Marijonas Mikutavičius, rašo žurnalistų klubo „Tebūnie šviesa“ narė Karolina Matelionytė.
Televizijos žvaigždė šiltai bei nuoširdžiai bendravo su gimnazistų auditorija, atviravo apie nuotykius be jokių tabu. Sužinojome, jog Marijonui teko mokytis ne vienoje mokykloje, nes jo šeima kraustėsi iš vieno miesto į kitą, ir tais metais jam būdavo sunku, patyrė daug įtampos. Mokykloje sunkiai sekėsi tikslieji mokslai, nes iš prigimties buvo humanitaras, tačiau ne itin meniškos sielos. Tėčio chorvedžio raginimu mokėsi Balio Dvariono muzikos mokykloje, kurioje praleisti metai Marijonui sukelia ne pačių linksmiausių prisiminimų, gal todėl, pradėjęs lankyti futbolą, muzikos mokyklą metė. Vis dėlto muzikos pamokas prisimena su nostalgija ir šiek tiek gailisi, jog nebaigė muzikos mokyklos. Atmintyje įsirėžė ir nuostabios vasaros kaime. Svečias prasitarė, kai negali užmigti, galvoja apie kaimą arba apie moteris.
Pasirinko žurnalistiką, tačiau teigė, jog žurnalistine prasme nieko neišmoko, netgi manė, kad ši sritis buvo ne jam. Studijuodamas plėtė pasaulėžiūrą, gerino savo užsienio kalbos gebėjimus. Prasitarė ir apie studijų draugus ir keletą jų žaismingai pakomentavo. Su Marijonu kartu studijavo politikas A. Paleckis, Vilniaus miesto meras A. Zuokas, etiketo žinovas, rašytojas G. Drukteinis ir daugelis kitų žymių žmonių. Studijų metai subrandino M. Mikutavičių, suteikė galimybę pasijusti suaugusiu ir įžengti tarsi į kitą pasaulį, dėl to jis pabrėžė, kad mėgo būti studentu.
Kaip Marijonas tapo dainininku ir televizijos laidų vedėju? Viskas prasidėjo nuo interviu, kurį jis turėjo parengti su to meto Lietuvos roko grupės „Bovy“ nariais. Neapsikentęs jų dainavimo, Marijonas parodė savo sugebėjimus.
Marijonas ir dabar negali suprasti, kaip galėjo būti toks įžūlus ir akiplėšiškas, tačiau tai jam padėjo užlipti į sceną – buvo priimtas į grupę ir pradėjo dainininko karjerą. Gaila, bet grupė suiro, nes kūrybiškai išseko. Tuomet jis dirbo įvairiuose žurnaluose, vedė vakaro žinias LTV, kur jį pastebėjo žinių redaktorė Nemira Pumprickaitė ir pakvietė dirbti televizijoje.
Žurnalisto darbas TV laidose Marijonui pramoga. Jis džiaugiasi, kad atsidūrė tinkamoje vietoje tinkamu laiku, buvo pastebėtas ir gavo puikų darbą. Vėliau fortūna pradėjo šypsotis vis plačiau, nes darbas LNK televizijoje, pasak M. Mikutavičiaus, „buvo kažkas nuostabaus“, ypač laidoje jaunimui „Tangomanija“, kurią vesti „buvo taip kvaila, kaip ir įdomu“. Vėliau – darbas TV3 televizijoje, daugybės TV projektų rengimas, o labiausiai žavėjo „piniginių“ laidų, tokių, kaip „Taip arba ne“, „100000 eurų grynais“ vedimas. Viskas buvo šaunu, kol su draugais neįkūrė UAB, kurioje veikla nepasisekė ir artėjo prie bankroto ribos. Laimė, visos problemos išsisprendė ir dabar M. Mikutavičius su grupe rengia naują albumą.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų