2013-01-24 21

Tarptautiniame kalėdinių elektroninių dekorų konkurse: trečiosios vietos laimėtojas meistrų klasėje Džiugas Ivaškevičius, už jo – Valentinas Turčak, penktosios vietos laimėtojas ekspertų klasėje.
Jaunųjų technikų centro archyvo nuotr.

Šiaulių jaunųjų technikų centro Radijo konstravimo ir remonto būrelio (vadovas Jonas Vaičaitis) mokiniai jau penktus metus dalyvauja Rygos moksleivių namų organizuojamame Tarptautiniame kalėdinių elektroninių dekorų konkurse. Dalyviai pagal nuostatus turi sukurti apibrėžtų gabaritų dekorus, kurie pagal sudėtingumą (nepriklausomai nuo dalyvių amžiaus) skirstomi į keturias klases: pirmoji klasė – paprastoji, antroji klasė – liaudiška, trečioji klasė – meistrų, ketvirtoji klasė – ekspertų.
Šiemet konkurse be Latvijos moksleivių dalyvavo Lietuvos, Baltarusijos, Rusijos atstovai. Konkurse Šiauliams atstovavo du Jaunųjų technikų centro Radijo aparatūros konstravimo ir remonto būrelio mokiniai Džiugas Ivaškevičius ir Valentinas Turčak su savo darbais. Džiugas Ivaškevičius, Tėvo Benedikto Andriuškos 3 klasės mokinys, su savo darbu „Kalėdų eglė“ meistrų klasėje iškovojo trečiąją vietą tarp penkiolikos tos klasės dalyvių. Valentinas Turčak pelnė penktąją vietą ekspertų klasėje. Valentinui truputį nepasisekė, nes siunčiant darbą į Rygą (darbus reikia pristatyti iki gruodžio 15 dienos), iš dalies sugedo elektroninis paleidimo kontaktas. Tai sumažino darbo vaizdinį efektingumą. Pernai toje pat klasėje jis buvo pirmas.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų