Šiaulių jaunieji akordeonininkai su savo mokytojais dalyvavo akordeonininkų konkurse „Vilnius 2013“, kurio metu vyko ir tradicinis dešimtasis respublikinis, ir tarptautinis akordeonininkų konkursas. Šiemet konkursas buvo skirtas Lietuvos muzikos ir teatro akademijos 80-mečiui bei Lietuvos akordeonistų asociacijos 25-mečiui.

Konkurso dalyviai pagal amžių ir pasirinktą atlikimo žanrą buvo suskirstyti į 12 kategorijų – solistai, įvairiausių sudėčių ansambliai ir orkestrai. O jų pasirodymus vertino kompetentingos žiuri, sudarytos iš užsienio ir šalies pedagogų. Konkurso geografija ypač spalvinga: Suomija, Rusija, Baltarusija, Estija, Latvija, Lenkija, Ukraina, Slovėnija, Italija, Lietuva.
Po atrankinio Šiaulių krašto konkurso čia atvyko net trisdešimt jaunųjų atlikėjų iš įvairių Šiaulių krašto muzikos mokyklų.
Šiaulių miestui konkurse atstovavo „Dagilėlio“ dainavimo mokyklos mokytojo Lino Onaičio mokinys Danas Buivydas, A kategorijoje pelnęs II vietą, Šiaulių 1-osios muzikos mokyklos mokytojos Vitalijos Ponelienės mokinė Ugnė Brazauskaitė, A kategorijoje pelniusi III vietą.
Konkurso diplomantais B kategorijoje tapo Šiaulių 2-osios muzikos mokyklos mokytojos Zitos Bružienės mokinys Tautvydas Fabijonavičius ir mokytojos Danguolės Jankevičienės mokinė Adrija Buturlakina. Padėkos raštu C kategorijoje apdovanotas mokytojos Danguolės Jankevičienės mokinys Simonas Juknevičius.
Konkurse dalyvavo didelis būrys Sauliaus Sondeckio menų mokyklos auklėtinių. Sėkmingiausiai konkurse pasirodė M. Rostropovičiaus fondo globotinė, mokytojos Marytės Markevičienės mokinė, dešimtokė Eglė Bartkevičiūtė, kuri konkurse dalyvavo sunkiai judėdama po kojos traumos. Šalies konkurse D kategorijoje ji buvo pirmoji, o tarptautinėje kategorijoje į priekį praleido vyresnį už save atlikėją iš Lenkijos.
Akordeonininkų kvartetas, vadovaujamas mokytojos Marytės Markevičienės, respublikiniame konkurse tapo diplomantu, o tarptautinėje kategorijoje laimėjo antrąją vietą.
Mokytojo Jono Markevičiaus 10 klasės mokinys Lukas Vaičius šalies konkurse J kategorijoje laimėjo trečiąją vietą, o tarptautiniame – diplomanto vardą.
Trečiąsias vietas konkurse laimėjo mokytojos Marytės Markevičienės mokiniai: D kategorijoje – Tautvydas Malūkas, C kategorijoje – Kornelija Goštautaitė, diplomantėmis C kategorijoje tapo Austėja Adomaitytė ir Rugilė Kudulytė, o B kategorijoje – mokytojos Daivos Vasauskienės auklėtinės Beatričė Liutkutė ir Karolina Stasiūnaitė.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų