2012-11-29 30

Juliaus Janonio gimnazijos ketvirtokė, miesto jaunųjų kūrėjų konkurso „Rudens godos“ dukart laureatė Eglė Žvirblytė, skaitydama ištrauką iš savo knygos „Deganti siela“ iš jaudulio įsikibo draugės rankos. Eglė yra parašiusi tris knygas.
Sigitos STONKIENĖS nuotr.

Juliaus Janonio gimnazijoje kūrėjų klubo „Opus“ organizuotas kūrybos vakaras po pamokų į jaukią erdvę gimnazijos ekozonoje sutraukė nemažai kūrybingų ir talentingų, meną vertinančių gimnazistų.  
Buvo perskaitytos kelios ištraukos iš žinomų autorių kūrinių, savos kūrybos eilėraščiai, atliktos dainos, skambant savos kūrybos melodijoms. Jaunieji kūrėjai buvo sutinkami ir palydimi plojimais, šypsenomis, sulaukė įvairių klausimų ir padrąsinimų. Štai ketvirtokė, Šiaulių miesto jaunųjų kūrėjų konkurso „Rudens godos“ dukart laureatė Eglė Žvirblytė skaitydama ištrauką iš savo knygos „Deganti siela“, nors yra parašiusi tris knygas, iš jaudulio įsikibo draugės rankos. Tiesa, kukliai apie savo kūrybą kalbančios gimnazistės knygos dar nėra išleistos. „Eglės rašiniai išsiskiria originalumu, nenustebčiau, jeigu ji kada nors taps rašytoja“, - palankiai vertindama gimnazistės kūrybą, sakė merginos mokytoja Laima Samulionienė.
Atsiskleidė ne tiktai balsai ar gebėjimas kurti eiles, rašyti prozos kūrinius, esė. Vakaro dalyviams atradimu tapo trečiokės Ievos Karvelytės, neseniai gimnazijoje vykusios respublikinės fotografijų parodos-konkurso „Žmogus ir vanduo“ laureatės, sukurta muzikinė kompozicija fortepijonui.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų