2013-02-13 26

Vasario pirmąjį savaitgalį tradiciškai, kaip ir visoje respublikoje, „Saulėtekio“ gimnazijoje vyko buvusių mokinių susitikimas.
„Saulėtekio“ gimnazijos archyvo nuotr.

Vasario pirmąjį savaitgalį tradiciškai, kaip ir visoje respublikoje, „Saulėtekio“ gimnazijoje vyko buvusių mokinių susitikimas, informuoja Humanitarinių mokslų skyriaus vedėja Daiva Jaminienė.
Buvusių abiturientų susitikimas prasidėjo draugiškomis krepšinio rungtynėmis, kurias kasmet organizuoja kūno kultūros mokytojas Jonas Klapatauskis. Įtemptos ir permainingos rungtynės tarp gimnazijos ir buvusių mokinių krepšinio komandų baigėsi svečių pergale.
Po varžybų visus buvusius abiturientus aktų salėje pasveikino gimnazijos direktorė Jūratė Kaščiuškienė. Ji taip pat įteikė apdovanojimus krepšinio rungtynių ir rungčių nugalėtojams. Į svečius kreipėsi ir buvusios 2012 metų laidos abiturientų auklėtojos: išsaugotos ir pagarsintos „auksinės“ buvusių auklėtinių mintys pralinksmino visus susirinkusius. Savo prisiminimais apie mokyklą dalijosi ir buvę įvairių laidų abiturientai. Viena iš didžiausių staigmenų tą vakarą buvo neįprasta dovana mokytojai Onai Vėževičienei ir pavaduotojai Reginai Burinskienei – 2013 metų kalendorius su 2001 metų abiturientų nuotraukomis tuomet ir dabar. Svečius ir mokytojus viso vakaro metu linksmino gimnazijos roko grupė ir šokėjai, meninę kompoziciją parodė mokytojos Joanos Jurevičienės ruoštos gimnazistės Gretė Jokubauskaitė ir Aistė Rimkutė.
Renginiui pasibaigus dar ilgai niekas nenorėjo skirstytis – svečiai vaikščiojo po gimnazijos kabinetus, stebėjosi, kokie didžiuliai pokyčiai joje vyksta kasmet: įrengti nauji ekonomikos, technologijų, dailės kabinetai, šiuolaikiška Petro Baranausko vardo laboratorija, įsigyta daug modernių mokymo priemonių. Buvę abiturientai apgailestavo, kad jiems neteko mokytis tokiomis puikiomis sąlygomis. Visgi mes visi gimę „pačiu laiku“ ir tik reikia pasidžiaugti, jog dabartiniai saulėtekiečiai turi visas sąlygas ugdytis ir būti ugdomi.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų