2013-03-21 06

Gytarių progimnazijos mokiniai lydėjo savo jaunesniuosius draugus ketvirtokus į naują, dar mažai jiems pažįstamą dalykinį pasaulį.
Gytarių progimnazijos archyvo nuotr.

Gytarių progimnazijos koridoriai virto geležinkeliais, kabinetai – stotelėmis, o vyresnieji mokiniai – kelionės palydovais. Jie lydėjo savo jaunesniuosius draugus ketvirtokus į naują, dar mažai jiems pažįstamą dalykinį pasaulį. „Šiuo renginiu siekėme lengvesnės būsimųjų penktokėlių adaptacijos“, – teigė renginio iniciatoriai – matematikos mokytojai.
Lietuvių kalbos, matematikos, geografijos, gamtos, chemijos bei fizikos mokytojai buvo paruošę trumpą savo dėstomo dalyko prezentaciją. Pedagogams išradingumo netrūko – vieni tapo burtininkais iš pasakų pasaulio, kiti rodė stebuklingus bandymus ir aiškino, kodėl moneta prilimpa prie kaktos ar vanduo pavirsta į rožinį skystį, leido paliesti, pauostyti ar net paragauti įvairių autentiškų mūsų žemės turtų, organizavo loginių uždavinių, gramatikos bei tautosakos konkursus. Gamtos kabinete vaikus labiausiai sužavėjo mikroskopai, pro kuriuos jie stebėjo įvairių medžiagų ląsteles.
Na, o smagiausia akimirka ketvirtokų laukė aktų salėje, kai, susirinkusius po linksmo pasivažinėjimo žinių traukinuku, juos oficialiai apdovanojo penktokų pasais ir spalvingais tvarkaraščiais.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų