2012-12-18 17

Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikos gydytoja Ženeta Imenavičienė ir vaikų chirurgas Povilas Venckus, kiti gydytojai supažindino Juliaus Janonio gimnazistus, ketinančius rinktis mediko profesiją, su savo darbu ir ligoninės skyriais.
Sigitos STONKIENĖS nuotr.

Grupė Juliaus Janonio gimnazijos mokinių vyko į Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko kliniką, rašo Šarūnė Lipskytė. Ekskursijos, į kurią mus pakvietė šioje klinikoje dirbanti  gimnazistės mama gydytoja Ženeta Imenavičienė,tikslas – iš arti susipažinti su mediko profesija bei sužinoti apie vaikų reanimacijos, chirurgijos, traumatologijos bei  ortopedijos specifiką.
Atvykusius pasitiko Vaikų chirurgijos, traumatologijos ir ortopedijos skyriaus vedėjas, vaikų chirurgas, traumatologas-ortopedas  Povilas Venckus. Gydytojas  supažindino su chirurgo darbu,  kasdienybe bei atsakė į gimnazistų klausimus. Jis minėjo, jog per metus skyriuje  gydoma daugiau kaip 2500 vaikų iš viso Šiaulių regiono, tai yra vienintelis Vaikų chirurgijos skyrius Šiaulių krašte. Per metus atliekama apie 1300 operacijų.  Kalbėdamas apie vaikų traumas, chirurgas tėviškai įspėjo gimnazistus ypač atsargiems būti perėjose.
 Po pokalbio su gydytoju apžiūrėjome rentgeno ir kitus tyrimų kabinetus.  Buvome pakviesti ir į  Skubiosios diagnostikos ir intensyviosios slaugos skyrių, kuriame iš toliau stebėjome, kaip mažyliui atliekami tyrimai, taikant nejautrą.  Gimnazistams buvo parodyta naujausia reabilitavimo technika, papasakota, su kokiais sunkumais savo darbe susiduria anesteziologai, reanimatologai, psichoterapeutai ir chirurgai.
„Gydytojo darbas yra labai sunkus, neramus ir atsakingas, bet jame yra ir daug džiaugsmo. Jį suteikia kiekvienas sveikstantis  ligoniukas“, - sakė Priėmimo skyriaus vedėja, gydytoja Liuda Bekerienė, motiniškai ragindama gimnazistus branginti save ir tausoti. 

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų