2013-04-16 01

Didždvario gimnazijos bendruomenė pakviesta dieną praleisti be įprasto šurmulio – skambučio į pamokas, garsių šūksnių mokyklos koridoriuose, mobiliųjų telefonų skambučių.
Didždvario gimnazijos archyvo nuotr.

Didždvario gimnazijos bendruomenė pakviesta dieną praleisti be įprasto šurmulio – skambučio į pamokas, garsių šūksnių mokyklos koridoriuose, mobiliųjų telefonų skambučių. Nuo ankstyvo ryto gimnazijos mokiniai ir kuratorės pasitiko į pamokas besirenkančius mokinius ir mokytojus kūno kalba, gestais primindami, kad šiandien „Tylos diena“.
Didždvario gimnazijos mokiniai greitai perėmė pasiūlyto žaidimo taisykles – sveikinosi ne balsu. o apkabinimais, gestais, šypsenomis, reveransais. Mokyklos bendruomenę neįprasta tyla lydėjo iki 12 valandos. Atmosferos netrikdė nei į pamokas ar iš jų kviečiantis skambutis, pamokas mokytojai vedė tyloje, pasirinkę netradicines ugdymo priemones. Per pertraukas skambėjo relaksacinė muzika, visi stengėsi bendrauti neverbaline kalba.
Ir mokiniai, ir mokytojai teigė, kad taip bendrauti ir sunku, ir įdomu. Ir nors nesinorėtų taip bendrauti nuolat, „Tylos diena“ leido pajusti, kiek įvairių balsų ir garsų mus supa kiekvieną dieną bei kokias išradingas ir smagias formas gali įgauti bendravimas, kai apribojamas įprastinis būdas reikšti mintis ir jausmus.
Šiuo renginiu Didždvario gimnazija prisijungė prie Lietuvos švietimo asociacijos „Jaunimo akademija“, vienijančios asmenis, organizuojančius vaikų neformalųjį švietimą, pakvietė įvairias respublikos institucijas surengti „Dieną kitaip“. Šios iniciatyvos tikslas – organizuoti netradicinės veiklos, iniciatyvumo ir išradingumo dieną, aktyviai viešinant neformalaus ugdymo vertę.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų