2013-01-11 13

Didždvario gimnazijoje vyko Tarptautinio bakalaureato diplomo programą (TB DP) baigusių mokinių susitikimas bei iškilminga 6 TB laidos abiturientų diplomų teikimo ceremonija.
Vadimo SIMUTKINO nuotr.

Didždvario gimnazijoje vyko Tarptautinio bakalaureato diplomo programą (TB DP) baigusių mokinių susitikimas bei iškilminga 6 TB laidos abiturientų diplomų teikimo ceremonija.
Kartu su jau tradicija tapusiu kalėdiniu susitikimu surengta ir TB alumni organizuota konferencija, kurioje pranešimus skaitė buvę Didždvario gimnazijos TB mokiniai, šiuo metu studijuojantys Lietuvos ir užsienio aukštosiose mokyklose. Liudas Nekrošius (TB‘5 laida, London South Bank University) kalbėjo tema „Vaikščiojimas“, t. y., kaip svarbu suprasti savo kūno motoriką, kad galėtum gyventi sveiką, visavertišką gyvenimą, o senatvėje nekamuotų sąnarių problemos. Edgaras Savickas (TB‘4 laida, VU) nagrinėjo šiuolaikinės žiniasklaidos problematiką. Jo tema „Šviesioji ir ne tokia šviesi lietuviškos žiniasklaidos pusės“. Edvinas Vitkus (TB‘5 laida, The University of Edinburgh) žaismingai, bet su giliomis įžvalgomis pasidalijo savo, kaip inžinerijos studento, patirtimi. Jo tema „Inžinierius vs Fizikas: panašumai ir skirtumai“. Laurynas Suodaitis (TB‘3 laida, VU Tarptautinio verslo mokykla) detaliai pristatė verslo steigimo Lietuvoje ypatybes, remdamasis savo patirtimi. Donara Barojan (TB‘5 laida, London School of Economics and Political Science) kvietė filosofiškai pamąstyti apie gyvūniškus instinktus žmonėse.
Susitikimą paįvairino Gretos Keraitės (TB‘6 laida, VU), Vladislovo Reikalo (TB‘5 laida, The University of Edinburgh) ir Vytauto Guzo (TB‘5 laida, The University of Glasgow) atliekamos dainos.
Renginį vedė TB 2 mokiniai Morta Naujokaitė ir Paulius Urbonas. TB‘6 laidos atstovai Kamilė Šeraite (VU) ir Giedrius Daubaris (King's College, University of London) apibendrino savo klasės draugų kelią baigus Didždvario gimnaziją; ateinančioms kartoms padovanojo 100 juodų rašiklių, kurių prisireikia pildant įvairias formas ir laikant egzaminus.
Konferencija baigta iškilminga diplomų teikimo ceremonija TB‘6 laidos abiturientams. 2012 metais Didždvario gimnazijoje TB diplomo programą baigė 34 mokiniai.  

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų