Geriausiai vidurinio ugdymo programą baigusiųjų eilės sudarymo 2014 metais tvarkos aprašas bus koreguojamas atsižvelgiant į mokinių interesus. Tai patvirtino švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis, susitikęs su moksleivių atstovais.

„Pirmiausiai atsižvelgsime į tai, kad vienuoliktokai jau yra pasirinkę mokomuosius dalykus, kurių rezultatai bus svarbūs stojant į norimas studijų programas, ir palaipsniui rengiasi brandos egzaminams. Stengsimės, kad 2014 m. priėmimo sąlygų korekcijos nesukeltų naujos sumaišties ugdymo procese, ir vienuoliktokai galėtų ramiai tęsti mokslus, planuoti savo ateitį“, – sako švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.
Į svarstymus dėl 2014 metų priėmimo bus įtrauktos interesų grupės – švietimo ir akademinės bendruomenės atstovai. Ministras Dainius Pavalkis pabrėžia, kad svarbūs sprendimai turi būti priimami diskutuojant ir tariantis su visuomene.
Po sausio 3 dieną paskelbto Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimo Švietimo ir mokslo ministerija turi patvirtinti naują Geriausiai vidurinio ugdymo programą baigusiųjų eilės sudarymo 2014 metais tvarkos aprašą, kad nebūtų teisinio vakuumo.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų