2013-02-23 20

Simono Daukanto gimnazijoje surengta atvirų durų diena būsimiems gimnazistams, kurioje svečiavosi aštuntokai iš Rėkyvos ir Zoknių progimnazijų.
Simono Daukanto gimnazijos archyvo nuotr.

Simono Daukanto gimnazijoje surengta atvirų durų diena būsimiems gimnazistams, kurioje svečiavosi aštuntokai iš Rėkyvos ir Zoknių progimnazijų. Svečių nuo pat ryto laukė nuotaikingas pasitikimas ir rytinė mankšta – netradicinis tinklinis sporto salėje. Apsilankę treniruoklių ir aerobikos salėse liko sužavėti sportinio inventoriaus gausa. Mokiniai apsilankė ir muzikos užsiėmime, kur grojo įvairiais instrumentais, kūrė ritmą. Džiugiai nusiteikę keliavo į kitus užsiėmimus: matematikos, istorijos, lietuvių ir užsienio kalbų. Dailės pamokėlėje aštuntokams buvo pasiūlyta piešti smėliu. Jų darbeliai nufotografuoti ir išsiųsti į mokyklas. Po užsiėmimų svečiai buvo pakviesti į gimnazijos fotostudiją, kur ne tik fotografavosi, bet ir galėjo apžiūrėti mokytojo surinktų senų fotoaparatų kolekciją bei praplėsti savo žinias apie fotografijos istoriją bei meną.
Apžiūrėję gimnazijos kabinetus, muziejų, biblioteką aštuntokai buvo pakviesti pasidalyti įspūdžiais prie arbatos puodelio valgykloje. Daugelis paragavo visų mokinių giriamo valgyklos maisto.
Po užsiėmimų gimnazijoje Rėkyvos ir Zoknių progimnazijų moksleiviai buvo pakviesti į šimtadienio spektaklio kartojimą Kultūros centre.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

 

Į viršų