Dėl netinkamos baltarusiškų maisto papildų kokybės juos platinti uždrausta, informuoja Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. Jų platintojai UAB "Farmarkesa" laikinai uždrausta verstis ir maisto tvarkymo veikla.

Maisto papildų kokybės neatitikimai nustatyti VMVT inspektoriams tikrinant vaistines bei didmenines prekybos įmones, teikiančias rinkai maisto papildus. Patikrinimo metu nustatyta, kad platintoja "Farmarkesa" rinkai tiekia netinkamos kokybės - išsiliejusiu kapsulių turiniu - maisto papildus "Fitesten" (pušų spyglių ekstrakto kapsulės skrandžiui).

Šiuos maisto papildus (iš viso 388 vnt. dėžučių po 20 kapsulių) įmonė įsigijo iš Latvijos tiekėjo "Sia Bf - Esse", o papildus gamino Baltarusijos įmonė "Minskinterkaps".

Atsižvelgdama į patikrinimo rezultatus, VMVT uždraudė tiekti į rinką nekokybiškus maisto papildus ir įpareigojo bendrovę "Farmarkesa" surinkti šias prekes iš vaistinių tinklų ir grąžinti Latvijos tiekėjui arba saugiai sunaikinti. Be to, nustačius, kad įmonė veikia nesilaikydama reikalavimų, maisto papildai sandėliuojami netinkamomis sąlygomis, laikinai uždrausta ir "Farmarkesos" veikla.

Informacija apie nesaugius maisto papildus perduota Europos Komisijai Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF.

ELTA

Į viršų