JAV Kentukio valstijos universiteto mokslininkai nustatė dar vieną teigiamą šokolado savybę: šis saldumynas mažina agresiją ir ramina. Paaiškėjo, kad šokolado mėgėjai malonesni žmonės nei tie, kurie nesimėgauja saldumynais.

Ekspertų ataskaitoje skelbiama, kad gliukozės kiekis kraujyje susijęs su žmogaus elgesiu: kuo daugiau šokolado žmogus suvalgo, tuo mielesnis ir geresnis tampa. Gliukozės kieko padidėjimas veja lauk iš galvos niūrias mintis, leidžia bent trumpam užmiršti rūpesčius ir atima norą keršyti. Šokolado mėgėjai taip pat lengviau atleidžia skriaudas. Tačiau tai ne vieninteliai šokolado privalumai. Dar anksčiau mokslininkai nustatė, kad gliukozė būtinas penas protinei veiklai.

Be to, reguliarus mėgavimasis šokoladu sumažina širdies ligų riziką. Tačiau tai nereiškia, kad galima kas dieną suvalgyti po plytą šokolado. Teigiamas juodojo šokolado poveikis sveikatai ir nuotaikai pasireiškia tik tada, kai jis valgomas ne dažniau kaip du kartus per savaitę, skelbia "The Daily Mail".

Šveicarijos ir Vokietijos mokslininkai tvirtina, kad kasdien suvalgant po 40 gramų juodojo šokolado galima išvengti streso. Tokią terapiją reiktų taikyti dvi savaites. To pakaktų apsisaugoti nuo nervinio išsekimo ir nepriaugti papildomų kilogramų.
ELTA 
Į viršų