Gali būti, kad žmogaus gyvenimo trukmė priklauso ir nuo jo gimimo mėnesio. Tokią netikėtą išvadą daro Greifsvaldo universiteto mokslininkai, išanalizavę daugiau kaip 6 mln. mirties atvejų Vokietijoje.

Tyrimas parodė, kad lapkritį gimusios moterys vidutiniškai gyvena 7,3 mėnesio ilgiau nei pasaulio šviesą išvydusios gegužę. Tarp vyrų šis skirtumas yra net 11,7 mėnesio.

Studijos metu buvo apibendrinami duomenys žmonių, 1992-2007 metais mirusių nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Paaiškėjo, kad moterų ir vyrų gyvenimo trukmė, pradedant nuo gimimo mėnesio gegužės didėjo kiekvieną mėnesį, kol lapkritį pasiekė kulminaciją. Po to ji vėl mažėjo.

Ši tendencija pastebėta ir Šiaurės Vokietijoje, ir Pietų, ir Vakarų Vokietijoje, ir Rytų, ir kaimiškuose regionuose, ir didmiesčiuose, ir tose žemėse, kuriose gyvenimo trukmė yra didelė, ir tose - kur maža.

Mokslininkai teigia šiuo metu galintys tik spėlioti apie veiksnius, kurie iki gimimo ar iš karto po jo turi tokią didžiulę įtaką rizikai susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis.

Eltos inf.
Į viršų