Kaunas, vasario 1 d. (ELTA).
Tarp įvairias traumas žiemą patiriančių kauniečių atsirado ir mašinų vairuotojų, kurie rankas ar vien tik pirštus nušalo degalinėse, pasipildydami degalų atsargas. Traumatologai irgi netruko pajusti, kad dauguma degalinių atsisakė operatorių, pripildančių automobilių bakus dujų, paslaugų. 

"Anksčiau, priimant vieną ar kitą pagalbos į ligoninę besikreipiantį žmogų, praktiškai tokių traumos aplinkybių netekdavo registruoti. Gal įpratę prie operatorių vairuotojai neturi pirštinių ir ima šaltyje rankomis metalines dalis, nuo ko greitai nukenčia?" - spėliojo Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės (RKKL) Traumatologijos punkto (poliklinikos) vedėjas Raimondas Kunickas.

Gydytojo teigimu, ši žiemą nuo praėjusiųjų skiriasi ir ligonių skaičiumi. Šiemet, kaip niekad anksčiau, palatos, skirtos traumuotiems pacientams, dažnai būna ne tik pilnos, bet ir perpildytos. Per vieną parą gydymui stacionaro sąlygomis į RKKL kartais tenka guldyti iki 20 pacientų.

"Sausį kol kas galime vadinti intensyviausio žiemos darbymečio mėnesiu, nes pagalbos į mus kreipėsi apie 4000 nukentėjusių nuo lauke patirtų traumų žmonių. Traumas galima pavadinti tipinėmis: paslydus, krentant, dažniausiai nukenčia čiurnos, kelio sąnariai, alkūnė, petys. Vyresnio amžiaus žmonės patiria ypač baisių jiems traumų - klubo sąnario, išretėjusių kaulų lūžių. O paskutinįjį mėnesio savaitgalį sulaukėme daugiau pirštus nušalusių, pastogės neturinčių ligonių", - pirmadienį Eltai sakė gydytojas R. Kunickas. 
Į viršų