Istoriją, kai sunkiai serganti mergina iš pradžių buvo priimta, o vėliau išprašyta iš sanatorijos, sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys pavedė nuodugniai ištirti Valstybinei medicininio audito inspekcijai.

"Medicininis auditas turės įverti visus - ir teisinius, ir personalo valdymo, medicininius ar gydymo paslaugų bei vaistų kompensavimo aspektus. Tokios istorijos, kuomet nukenčia niekuo dėti, bet labiausiai pažeidžiami ir savęs apginti negalintys pacientai, meta šešėlį visai sveikatos priežiūros sistemai, todėl neturi pasikartoti", - pranešime spaudai cituojamas R. Šukys.

Valstybinė medicininio audito inspekcija iki liepos pabaigos turės įvertinti sanatorijoje įvykusį incidentą su sunkiai sergančia paciente dėl asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimo organizavimo, šių paslaugų prieinamumo ir kokybės.

Taip pat audito inspekcijai pavesta pateikti siūlymus, kaip tobulinti teisinę bazę, kad būtų pašalintos panašioms situacijoms leidžiančios atsirasti priežastys.

Dienraštis "Lietuvos rytas" aprašė kauniečių šeimos vargus, kai sunkios ligos kamuojamai Ievai Kričenaitei staiga buvo liepta dingti iš garsios sanatorijos, nes esą jos gydymas per brangiai kainuoja. 40 kilogramų tesveriančios 20-metės ligonės motina Dalia Kričenienė veltui aiškino, kad sanatorijai tereikia raštu kreiptis į ligonių kasas, ir už brangius vaistus būtų sumokėta papildomai.
ELTA 
Į viršų