Svarstoma galimybė už pacientų gydymą sveikatos priežiūros įstaigoms mokėti daugiau.

Siūloma nuo šių metų liepos padidinti daugelio asmens sveikatos priežiūros paslaugų bazinių kainų balo vertę nuo 0,81 iki 0,84 lito, o greitosios medicinos pagalbos - nuo 0,81 iki 0,86 lito. Tokias rekomendacijas teikia Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) taryba, atsižvelgusi į sveikatos apsaugos ministro Raimundo Šukio pasiūlymus.

Jeigu baziniai įkainiai būtų padidinti minėtomis proporcijomis, šalies gydymo įstaigos už suteiktas paslaugas antrame pusmetyje gautų 45 mln. 654 tūkst. litų daugiau negu buvo patvirtinta 2010 metų PSDF biudžete, teigiama Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime spaudai.

Ministro teigimu, PSDF yra sukauptas rezervas, kuris didele dalimi atsirado tik dėlto, kad buvo maksimaliai nukeliami atsiskaitymo terminai su gydymo įstaigomis.

"Kita vertus, sunkmetis ypač pablogino finansinę medicinos įstaigų padėtį, todėl Sveikatos apsaugos ministerija ieško optimalių sprendimų, kaip būtų galima ir padėti gydymo įstaigoms, ir tinkamai subalansuoti PSDF biudžetą. Tik gavęs visas rekomendacijas, prognozes ir vertinimus taip pat pasitaręs su Premjeru ir finansų ministre šiuo klausimu priimsiu pasvertą sprendimą", - teigia R. Šukys.
ELTA 

Į viršų