Zita KATKIENĖ

Nors už lango spaudžia šaltukas, vis daugiau sloguojančių, kosinčių, herpės viruso kamuojamų, Šiaulių visuomenės sveikatos centras skelbia, kad sergančiųjų ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis mažėja. Praėjusią savaitę užregistruoti 983 ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų atvejai, nors prieš savaitę sirgo 1036 šiauliečiai. Dešimčiai tūkstančių gyventojų sergančiųjų sumažėjo nuo 82,1 atvejo iki 77,9 atvejo.

Šiaulių apskrityje sergančiųjų padaugėjo - užpraėjusią savaitę 10-čiai tūkstančių gyventojų teko 53,6 ligos atvejai, o praėjusią savaitę 55,4 atvejo.

Tačiau net ir mažėjančią statistiką centro darbuotojoms suskaičiuoti nesą lengva. Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vedėjos pavaduotojai Ritai Švambarienei pikta, kad skaičiavimo įkarštyje skambina žurnalistai ir prašo informacijos. „O jūs patys negalite centro tinklapyje pasižiūrėti?” - klausia specialistė. Žurnalistei paaiškinus, kad visuomenei neužtenka žinoti vien skaičius iš lentelės, reikia ir specialisto komentaro, vedėjos pavaduotoja liepia palaukti ir ilgam pasišalina. Tad ir kyla abejonių, ar pateikiami skaičiai atspindi realią tikrovę. Juolab, kad ne visi sergantieji ieško medikų pagalbos, ne visi sergantieji guli lovoje ir dėl peršalimo ligų gydosi atsakingai.

Į viršų