Gripas pamažu traukiasi iš Lietuvos. Sergamumas gripu ir ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų sukeltomis ligomis Lietuvoje praėjusią savaitę, palyginti su prieš tai buvusia savaite, stipriai sumažėjo. 

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenimis, nuo 77,7 atvejo 10 tūkst. gyventojų sergamumo rodiklis nukrito iki 60 atvejų 10 tūkst. gyventojų. Kai kuriose savivaldybėse neužregistruota nė vieno gripo atvejo. 

Mažiausiai sergančiųjų užregistruota Tauragės, o didžiausias sergamumas išlieka Kauno apskrityje.

Gripo epidemija paskelbta Prienų ir Zarasų rajonuose. Epidemija jau atšaukta Visagino savivaldybėje. Palyginti su praėjusia savaite, sergamumas padidėjo Klaipėdos ir Telšių apskrityse, o likusiose apskrityse - sumažėjo.

Kovo 21-27 dienomis į ligonines paguldyti 127 asmenys, o prieš tai buvusią savaitę buvo hospitalizuoti 282 asmenys.

Nuo 2011 m. pradžios laboratoriškai patvirtintas 21 mirties atvejis nuo pandeminio gripo viruso, visi mirę asmenys nebuvo skiepyti gripo vakcina.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, 16 Europos Sąjungos šalių praneša apie žemą sergamumo lygį ir 22 šalys - apie stabilų arba mažėjantį sergamumo lygį. 2 šalyse vis dar registruojamas visą šalį apimantis sergamumas.

Eltos inf.
Į viršų