Nuo rugsėjo vidurio vienodas nuolaidas priemokoms už kompensuojamuosius vaistus bei medicinos pagalbos priemones gaus tiek didžiųjų tinklų, tiek mažųjų vaistinių pacientai. Tai įtvirtina sveikatos apsaugos ministro Raimondo Šukio pasirašytas įsakymas, kuriuo jis patvirtino nuolaidų paciento priemokai už kompensuojamąjį vaistinį preparatą ir medicinos pagalbos priemones apskaičiavimo ir taikymo tvarką.

"Pacientai dažnai būdavo priversti keliauti iš vienos vaistinės į kitą, ieškodami didesnės nuolaidos priemokai už kompensuojamąjį vaistą arba medicinos pagalbos priemones. Dabar pacientas galės būti tikras, kad tą patį kompensuojamąjį vaistą visose šalies vaistinėse galės įsigyti su vienoda nuolaida jo mokamai priemokai. Be to, sutvarkyta nuolaidų sistema suteikia galimybes konkuruoti ir mažoms vaistinėms", - Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime spaudai cituojamas ministras R. Šukys.

Iki šiol Lietuvos vaistinėse buvo taikomos skirtingos nuolaidos paciento priemokai už kompensuojamuosius vaistus ir medicinos pagalbos priemones. Kai kurios vaistinės nuolaidų priemokoms apskritai netaikė, nes tiekėjai joms nesuteikdavo nuolaidų dėl nedidelės apyvartos.

Pagal patvirtintą įsakymą, nuolaidų teikėjams sudaromos sąlygos oficialiai informuoti Sveikatos apsaugos ministeriją ir Valstybinę ligonių kasą apie siūlomą taikyti nuolaidos dydį ir nuolaidos taikymo trukmę. Trumpiausia nuolaidos taikymo trukmė - 3 mėnesiai. 

Nuolaida nustatytu laikotarpiu bus taikoma visose Lietuvos vaistinėse, ja galės pasinaudoti visi gyventojai. Apie konkrečiam vaistiniam preparatui taikomas nuolaidas informaciją pacientai gaus vaistinėje vaisto įsigijimo metu.
ELTA 
Į viršų