Poliklinikos raginamos skirti laiko vaikų sveikatos profilaktiniam tikrinimui. Su prašymu peržiūrėti gydymo įstaigų darbo organizavimą ir užtikrinti, kad kasmečiam sveikatos patikrinimui į poliklinikas atėję vaikai būtų aptarnaujami greičiau, trečiadienį į Lietuvos savivaldybes kreipėsi Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Kasmet artėjant naujiesiems mokslo metams arba tik jiems prasidėjus poliklinikose konsultacijoms pas gydytojus specialistus susidaro didelės eilės. Šiemet siekiama tokios spūsties išvengti.

Moksleiviai iki rugsėjo 15 dienos ugdymo įstaigoms turės pateikti informaciją apie savo sveikatą.

Dėl moksleivio sveikatos pažymos reikia kreiptis į savo šeimos gydytoją įprasta tvarka: iš anksto užsiregistruoti bei atvykti nurodytu laiku. Rekomenduotina atvykti pas savo šeimos gydytoją jau pasitikrinus dantų būklę.

Vaiką turi lydėti vienas iš tėvų. Be tėvų sutikimo vaiko sveikatos tikrinti negalima. Profilaktinio patikrinimo metu matuojamas ūgis, svoris, patikrinama rega, laikysena, išmatuojamas kraujospūdis, esant kokių nors nusiskundimų vaikas siunčiamas pas gydytojus specialistus. Turi būti atlikti kraujo ir šlapimo tyrimai, tačiau jei tokie tyrimai buvo atlikti mažiau nei prieš metus ir nenustatyta pakitimų, tyrimų nereikėtų kartoti.
ELTA 
Į viršų