Nijolė JURGILIENĖ
Šiaulių ligoninės atstovė spaudai
 
Paskutinį rugsėjo sekmadienį Šiaulių ligoninės medikai, pasikvietę būrį šiauliečių, visą Širdininkų klubą, patraukė į vieną iš gražiausių krašto miestelių - Kurtuvėnus. Prie ligoninės susirinkusi dviratininkų grupė, kurios priekyje, kaip visada, buvo ir ligoninės generalinis direktorius Petras Simavičius, puikiais dviračių takais iki Kurtuvėnų numynė daugiau kaip 22 kilometrus.
 
Lietuvos širdies asociacijos Šiaulių skyriaus pirmininkė, Šiaulių ligoninės I kardiologijos skyriaus gydytoja, intervencijų kardiologė Aušra Dambrauskaitė tokią nuotaikingą dieną kolegoms ir šiauliečiams surengė jau antrą kartą. Kaip sako kardiologė, šios išvykos stiprina ne tik emocijas, kurios yra naudingos širdies sveikatai, bet ir įkvepia daugybę planų bei troškimų ištrūkti iš kasdienybės, pasidžiaugti gamtos spalvomis.
 
Į Kurtuvėnus atvykusius dviračių žygio dalyvius pasitiko Šiauliuose aktyviai veikiančios pacientų organizacijos, Širdininkų klubo, nariai, visa liaudiškos muzikos kapela. Visi drauge vaišinosi arbata, etnografiniame Kurtuvėnų svirne surengtas pacientų kapelos koncertas. Kurtuvėnų regioninio parko direkcijos atstovai surengė ekskursiją, pristatė regioninio parko raidos planus. Išvykos dalyviams buvo sudarytos sąlygos nusileisti ir į Šv. Jokūbo bažnyčios požemius, menančius šių vietų gyventojų, dvarų, kultūros ir bažnyčios mecenatų dvasią. Kurtuvėnai dėl čia puoselėjamos kultūrinės, etnografinės veiklos, įspūdingos gamtinės aplinkos yra išskirtinė Šiaulių krašto teritorija.

Šiaulių ligoninės medikai ir pacientai Pasaulinę širdies dieną linksminosi Kurtuvėnų svirne.
Autorės nuotr. 
Į viršų