Prieš darantis šukuoseną vertėtų apgalvoti ne tik trokštamą plaukų ilgį, spalvą ir kirpimo formą, bet ir tai, kaip ši šukuosena pakeis jūsų savijautą, pasaulio suvokimą ir netgi likimą. Astrologija padės jums suderinti savo vidinę būseną su viena ar kita šukuosena bei plaukų spalva. Modeliuodama savo šukuoseną, galite prisišaukti sėkmę ir netgi pakoreguoti sveikatą.


Mes, žmonės, esame begalinės kosminės erdvės dalis. Kosmoso energija veikia visą mūsų planetą – tiek įvairiausias gyvybės formas, tiek gamtos reiškinius ir, žinoma, pačią atmosferą.
Jėgas, stiprybę, vienokias ar kitokias emocijas mumyse žadina Saulė, Mėnulis ir kiti dangaus kūnai bei objektai. Mes sugeriame įvairaus pobūdžio kosmoso spinduliavimą ir patys išspinduliuojame jį aplinkai savo išvaizda, mintimis ir jausmais.


Metafizine prasme žmogaus plaukai – tai antenos, kuriomis į galvą patenka kosminė energija. Plaukų ilgis ir spalva bei šukuosenos forma yra labai svarbi, ji lemia, kokie būtent energijos srautai padarys žmogui didžiausią poveikį, kaip jį veiks vienokios ar kitokios kosminės jėgos. Taigi išmintinga šukuoseną rinktis prieš tai apsisprendus, ko trokštate iš gyvenimo, kokias savo savybes norėtumėte sustiprinti ar paslėpti.


Avinas. Rekomenduojamas trumpas, sportinio tipo kirpimas. Tai suteikia įvaizdžiui dinamiškumo, jaunina. Avino tipo šukuosenas pasirinkęs žmogus gali tikėtis paspartinti savo medžiagų apykaitą, pagreitinti savo gyvenimo tempą, greičiau įveikti sudėtingas situacijas pats, be jokios pagalbos.


Jautis. Šio ženklo energiją geriausiai pritraukia vidutinio ilgio plaukai. Jie gali būti įvairios formos, bet svarbiausiai – laisvai kristi. Jaučio energiją stiprinančios šukuosenos gerina skrandžio veiklą, gydo gerklės ligas. Galima taip pat tikėtis, kad jos stabilizuos materialinę padėtį, dovanos puikią savijautą.

Dvyniai. Šio ženklo energiją sugeria visos manipuliacijos su plaukais, kurioms panaudojama chemija – ilgalaikis plaukų tiesinimas, garbanojimas, šukuosenos formavimui skirtos priemonės. Būdinga spalva – pelenų, pilki, melsvi atspalviai, ilgis – iki pečių. Tokia šukuosena harmonizuoja nervų sistemą, padeda išsivalyti viršutiniams kvėpavimo takams. Taip pat tobulina jūsų bendravimo įgūdžius, lemia sėkmę moksluose ir kelionėse.

Vėžys. Klasikinis Vėžio kirpimas – tiesus karė. Tai pamėgtas viduramžių kryžiuočių šukuosenos stilius, aprūpinantis kūną fizinėmis jėgomis. Pasirinkus tokią šukuoseną bus geriau įsisavinamas maistas. Taip pat ji gali harmonizuoti jūsų santykius su vyresniąja karta, giminaičiais ir netgi padės rasti šeimyninę laimę.


Liūtas. Nesunku numanyti, jog ideali šukuosena pagal Liūto ženklą – tai liūto karčiai, tankūs, laipteliais iškarpyti plaukai. Kad nepristigtų apimties ir purumo, plaukus galima sugarbanoti. Liūto energija siejama su širdies veikla. O šio ženklo šukuosena atvers kūrybines galimybes, suteiks pasitikėjimo savimi, kilnumo ir romantikos.

Mergelė. Šis ženklas mielai maino savo prigimtinį grožį į tą, kuris sukuriamas dirbtinėmis priemonėmis. Todėl Mergelės energiją sustiprins šukuosenos, kuriose naudojamos dirbtinių plaukų sruogos, perukai, šinjonai. Užtai gaunama energija padės įveikti net ir didžiausius neįdomaus, nuobodaus, kruopštumo reikalaujančio darbo kalnus. Taip pat lems sėkmę moksluose, amatuose ir komercijoje. Mergelės energija aktyvuoja skrandžio ir virškinamojo trakto veiklą.

Svarstyklės. Svarstyklių stilius – klasika, elegancija. Tai masyvios, bet griežtos šukuosenos. Išskirtinės, kuriamos vienai dienai. Būtent tokia šukuosena padės surasti kompromisą ir pataisyti savo santykius su bet kokiais žmonėmis. Taip pat ji reguliuos inkstų veiklą.

Skorpionas. Šio ženklo šukuosenos – visa, kas telpa į sąvoką „vamp“. Labiausiai tinka idealiai tiesūs, lygutėliai plaukai. Gali būti ilgesni, gali – trumpesni. Jie pabrėžia ypatingą šio ženklo seksualumą, provokuoja priešingą lytį pažinčiai. O kuo daugiau pažinčių – tuo geriau Skorpionui. Šio ženklo šukuosenos taip pat dovanoja aukštesniųjų jėgų pagalbą ekstremaliose situacijose, suteikia seksualumo. Be to, daro teigiamą įtaką lytinių ir reprodukcinių organų sveikatai.

Šaulys. Patys šauliai konservatyvūs, nemėgsta griežtumo. Todėl ir Šaulio šukuosena – nevienareikšmė: plaukai priekyje – trumpi, nugaroje – ilgi, surišti į uodegėlę. Ji lemia sėkmę politinėje, religinėje veikloje. Šaulys žmogui dovanoja savigarbą, koreguoja kepenų veiklą.

Ožiaragis. Kuo mažiau sąnaudų formuojant šukuoseną – tuo bus ožiaragiškiau. Būdingos vyriško tipo šukuosenos. Jei nenorite kirptis ilgų plaukų, bet vis dėlto trokštate Ožiaragio energijos – paslėpkite šukuoseną po kepuraite, skrybėle ar skarele. Sako, tai padeda gerinant materialinius reikalus, siekiant karjeros ar tiesiog ieškant savo vietos po saule. Teigiamai veikia dantų ir kaulų būklę.

Vandenis. Tai vienintelis ženklas, kuris neturi užgaidų plaukų spalvos, ilgio ar šukuosenos formos klausimuose. Svarbiausia – ekstravagantiškumas. Vandenis kiek aplenkia laiką ir pats diktuoja madas. Vandeniškos šukuosenos padeda taisyti santykius su žmonėmis, teigiamai veikia kraujagysles, stiprina arterijas ir venas.

Žuvys. Tikrosios Žuvų šukuosenos sukaupia milžiniškus kosminės energijos kiekius. Tai įvairaus tipo kasos, perpintos sruogos, simbolizuojančios įvairių visatos jėgų susijungimą į vieną. Žuvų šukuosena padės atrasti vidinę harmoniją, suteiks aukštesnių jėgų globą, spartins medžiagų apykaitą, koreguos nervų sistemą. Teigiamai veikia viso organizmo gyvybines funkcijas.

Šukuosena pildo norus
•     Jei trokštate palypėti karjeros laiptais, rinkdamasi šukuoseną orientuokitės į tas, kurios rekomenduojamos Žemės ir Ugnies ženklams.
•     Norėtumėte tvirtesnės, solidesnės socialinės padėties? Rinkitės įvaizdį, kuris energijos teikia Žemės ženklams ir Svarstyklėms.
•     Bendravimo su kitais žmonėmis sėkmę garantuoja Oro stichijos valdomų ženklų šukuosenos. Taip pat tiks ir tai, kas rekomenduojama Mergelei.

Pagal sveikaszmogus.lt, eli.lt, ELTA ir „Šiaulių naujienų” informaciją parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų