Judita AUKŠČIONYTĖ

Norinčiųjų nustoti vartoti narkotikus yra lygiai tiek, kiek yra vartojančiųjų. Apie tai byloja patys narkomanai. Tačiau pasiryžti atsisakyti šio varginančio ne tik patį narkomaną, bet ir jo artimuosius, įpročio – nepaprastai sunku.

Galimybę jau siūlo patys narkomanai, kurie ryžosi gyventi blaiviai ir padėti likimo draugams.

 „Tol, kol neatėjome į Narkomanų Anonimų (NA) draugiją, tol mes negalėjome valdyti ir gyventi savo gyvenimo“, - kalba pasiryžęs narkotikų priklausomybę įveikti šiaulietis. Ir įveikti ne vienas, bet drauge su likimo draugais, lankančiais NA draugiją ir padedančiais vienas kitam. 

Tik pripažinę, jog yra bejėgiai prieš juos varginančią priklausomybę narkotikams, tik supratę, kad gyvenimas tapo nebevaldomas, ieško išeities.

Tie, kurie nori nustoti vartoti narkotikus, pagalbos gali sulaukti ir telefonu +370 633 22272. Tačiau  narkomanai anonimai tikisi, jog atsiras daugiau šiauliečių, norinčių įveikti priklausomybę drauge. Atėjęs į NA žmogus supranta, jog yra ligonis, jog kenčia nuo ligos, nuo kurios nėra vaistų. Tačiau sustabdyti šią ligą tam tikroje stadijoje įmanoma, ir pasveikti – įmanoma. Tik, pasak narkomano anonimo, nereikia skubėti. „Juk per vieną dieną netapome narkomanais, tai panašu, jog ir pasveikti per dieną nepavyks“. Tik reikia pačiam pripažinti savo problemas, o ne bėgti nuo jų, keisti vienus kitais. Sergantiesiems priklausomybės liga narkotikas yra ir alkoholis. Norintieji sveikti pasiryžta susilaikyti nuo bet kokių narkotikų.

Narkomanų anonimų grupė „Mano kelias” renkasi Šv. Ignaco Lojolos bažnyčios patalpose Vilniaus g. 247B pirmadieniais 18-19 val., trečiadieniais ir penktadieniais - 19-20 val.  Skambinti tel. 8 646 14 224.  

Į viršų