Judita AUKŠČIONYTĖ

Prieš pusmetį Šiauliuose įsikūrusi pirmoji narkomanų anonimų grupė „Mano kelias“ jau sustiprėjo ir pasiryžo duris atverti visuomenei. Pasak grupės įkūrėjo Egidijaus (vardas pakeistas, redakcijai žinomas), grupės patirtis rodo, kad tie žmonės, kurie reguliariai lanko užsiėmimus, išlieka „švarūs“ daug lengviau, nei tie, kurie vien savo pastangomis stengiasi įveikti priklausomybę narkotikams.

Šiuo metu NA grupę „Mano kelias“ lanko septyni narkomanai, pasiryžę gyventi blaiviai. Nors į susirinkimus ateina ir daugiau narkotikų priklausomybę kenčiančių žmonių. Bet ne visi pajėgia išlikti. Naujokas grupės nariams visada yra pats svarbiausias asmuo bet kuriame susirinkime, nes su juo dalijamasi savo patirtimi ir tuo išsaugoma tai, kas jau sukaupta – patirtis būti blaiviam. 

Narkomanų anonimų grupė „Mano kelias” renkasi Šv. Ignaco Lojolos bažnyčios patalpose (Vilniaus g. 247B) pirmadieniais nuo 18 iki 19 val., trečiadieniais ir penktadieniais - nuo 19 iki 20 val. Šį kartą grupės nariai pasiryžę atverti klubo duris ne tik likimo draugams, bet ir jų artimiesiems: visiems, kuriems rūpi narkotikų priklausomybės varginamų žmonių rūpesčiai. Atvirame grupės susirinkime apie savo patirtį kalbės ne tik klubo nariai, bet ir svečiai iš kitų miestų.

Balandžio 30 dieną 14 val. rengiamas atviras NA grupės „Mano kelias“ susirinkimas, kurio tikslas – supažindinti visuomenę su tomis problemomis, kurios užgriūva ne tik patį narkotikų priklausomybės alinamą žmogų, bet ir jo aplinkinius, visuomenę. Skambinti telefonu: 8 646 14 224.  

Į viršų