Muzikos terapijos plėtojimo politika ir strategija pasaulyje ir Lietuvoje, muzikos terapijos taikymo praktika socialinėje, medicinos srityje bus pristatyta antradienį Lietuvos kompozitorių sąjungoje vyksiančioje tarptautinėje muzikos terapijos konferencijoje "Muzikos terapija šiuolaikinės kultūros kontekste". 

"Muzikos terapija užima vis svarbesnį vaidmenį pasaulio kultūroje. Tai rodo augantis paslaugų poreikis ir didėjantis visuomenės susidomėjimas šia sritimi. Konferencijoje Lietuvos ir užsienio praktikai supažindins su muzikos terapijos taikymu psichoterapijoje, neurologijoje, neonatologijoje bei socialinėje srityje", - sakė viena konferencijos organizatorių - Lietuvos muzikos terapijos asociacijos pirmininkė dr. Loreta Kačiušytė- Skramtai.

Pasak renginio organizatorės - Europos muzikos terapijos konfederacijos atstovės, Vilniaus pedagoginio universiteto Socialinės komunikacijos instituto dėstytojos, dr. Vilmantės Aleksienės, muzikos terapija Lietuvoje tampa vis svarbesnė sveikatinimo sferoje: muzikos terapija taikoma specialiųjų poreikių žmonėms, psichikos bei fizinę negalią turintiems asmenims, socialinės atskirties grupėms, taip pat ir siekiantiems asmenybės tobulėjimo ir harmonijos didelio užimtumo ir pilname įtampos gyvenime. 

Konferencijoje dalyvaus žymūs muzikos terapijos specialistai iš Norvegijos, Šveicarijos, Prancūzijos, Latvijos ir Lietuvos muzikos terapijos atstovai. Joje bus pristatyta ir nuo 1997 metų Lietuvos muzikos terapijos asociacijos vykdoma veikla, kurios tikslas yra padėti žmonėms būti sveikiems, darbingiems, rūpintis muzikos terapijos paslaugų kokybe bei muzikos terapijos profesijos kūrimu ir pripažinimu Lietuvoje. 

Konferenciją organizuoja Lietuvos muzikos terapijos asociacija, Lietuvos žmonių su negalia sąjunga, Lietuvos kompozitorių sąjunga, VPU Socialinės komunikacijos institutas, VU Fizinės medicinos ir reabilitacijos centras.
ELTA
Į viršų