07

Įgėlus širšėms šiemet Šiauliuose mirė jau du žmonės, o Lietuvoje nuo įgėlimų per metus miršta 5-7 gyventojai.
Vadimo SIMUTKINO nuotr.


Lina ABROMAVIČIENĖ


Į Respublikinės Šiaulių ligoninės Priėmimo skyrių savaitgalį kreipėsi 11 žmonių, kurie skundėsi, kad juos sugėlė vabzdžiai. Daugiausiai žmonės nukentėjo nuo bičių ir širšių. Sugelti žmonės, išsigandę alerginių reakcijų, kreipėsi į medikus ar patys skubėjo į ligoninę. Du pusamžius žmones, po įgėlimo pasijutusius itin blogai, teko paguldyti į ligoninę.
Šiaulių Greitosios medicinos pagalbos stoties vyriausioji gydytoja Eugenija Kukaitienė teigė, jog dėl karščio suaktyvėjo vabzdžiai, todėl tiek daug sugeltų žmonių. Kasdien pasitaiko po 4 nukentėjusius dėl įgėlimų.


Nukentėjusių nuo saulės taip pat buvo nemažai. Kryžių kalno atlaiduose ir mieste vykusiame dviračių maratone greitosios pagalbos prireikė penkiems prastai pasijutusiems žmonėms.
Pasak E. Kukaitienės, žmonės, sunkiai pakeliantys karštį, griuvinėjo, todėl buvo dalijamas vanduo. Pargriuvo ir lengvai nusibrozdino tik du maratone dalyvavę dviratininkai. Medikai mano, kad žmonės per karščius labiau turėtų saugotis patys ir mažiau būti atviroje saulėje, o nuo vabzdžių gelbėtis specialiomis atbaidančiomis priemonėmis.

Į viršų