Jungtinių Valstijų valdžia ketina įstatymiškai riboti druskos kiekį maisto produktuose, skelbia laikraštis "The Washington Post", remdamasis anoniminiu šaltiniu JAV maisto produktų ir vaistų administracijoje (FDA).

Ekspertų nuomone, toks sprendimas leis sumažinti mirčių nuo hipertoninės krizės ir kitų ligų, kurias sukelia per gausus druskos vartojimas, skaičių.

Minėto šaltinio teigimu, laipsniško druskos maisto produktuose kiekio mažinimo programą numatyta vykdyti 10 metų. Valdžia ketina įstatymais nustatyti didžiausias druskos kiekio ribas miltiniuose patiekaluose, padažuose ir daugelyje kitų maisto produktų, prekybos kuriais apyvarta sudaro 600 mlrd. JAV dolerių.

FDA, kontroliuojanti gatavų maisto produktų rinką, ketina bendradarbiauti su Žemės ūkio departamentu, kuris kontroliuoja mėsos ir paukštienos gamybą. Valdžia numato laipsniškai mažinti druskos kiekį produktuose, kad eiliniai vartotojai to nepastebėtų.

Šiuo metu JAV valdžia ragina maisto produktų gamintojus savanoriškai mažinti druskos kiekį savo produktuose. Tačiau nevyriausybinės organizacijos Medicinos instituto atlikto tyrimo duomenimis, tokios priemonės yra neefektyvios.

Kolumbijos ir Stenfordo universitetų mokslininkai nustatė, kad Amerikoje sumažinus druskos suvartojimas trimis gramais per dieną gerokai sumažėtų širdies priepuolių, insultų ir išeminės širdies ligos atvejų skaičių. Ekspertų duomenimis, 77 proc. kasdien suvartojamos druskos amerikiečiai gauna su jau pagamintais produktais, kas gerokai apsunkina galimybes pačiam žmogui riboti druskos suvartojimą. 
ELTA 
Į viršų