Tabletės – ne panacėja. Kartais netikėtus sveikatos sutrikimus galima išgydyti dar netikėtesniais metodais. Ir be jokių vaistų!
Imkis gydytis pati! Toks šūkis kartais skamba panašiai, kaip raginimas pačiai  ištraukti dantį. Ir vis dėlto siūlome keletą netikėtų gydymo būdų, kurie padės sušvelninti ar pašalinti kai kuriuos negalavimus.

Užkietėjo viduriai? Valgyk bananą!
Kaip tai veikia? Banano viduje yra natūralaus vaisių cukraus, kuris, patekęs į žarnyną, sušvelnina hemorojaus simptomus – išsiplėtusias, skausmingas venas aplink išeinamąją angą. Procesas, kurį sukelia bananai, vadinamas osmoze – vanduo ištraukiamas iš ląstelių, taigi jos susitraukia. Šiame cukruje taip pat yra natūraliųjų antibiotikų, kurie apsaugo pažeistą vietą nuo bakterijų. Taigi poveikis bus net geresnis nei tikėjaisi!

Kamuoja nemiga? Miegok su pirštinėmis ir kojinėmis!
Kaip tai veikia? Sušilus rankoms ir pėdoms tavo vidinė kūno temperatūra krinta 2 laipsniais, o tai garantuoja geresnį miegą. Taip nutinka dėl mūsų cirkadinių ritmų – mūsų kūnai būna šilčiausi apie vidurdienį ir šalčiausi – naktį. Taigi paskatindama šį procesą savotiškai apgauni kūną ir.. greičiau užmiegi!

Nutirpo galūnės? Pajudink galvą!
Kaip tai veikia? Rankos dažniausiai ima tirpti dėl užspaustų kaklo srities nervų. Pasukiojusi galvą spaudimą nuimsi, taigi tirpimas praeis per keltą minučių. Palankstyk galvą pirmyn–atgal, nuo peties prie peties, pasisukiok į abi puses pasukdama kaklą tiek, kiek gali. Jei simptomai nepraeina per keletą dienų – kreipkis į medikus, kad išsamiai patikrintų sveikatą: tirpstančios rankos gali būti pakrypusio disko arba diabeto požymis.

Žagsi? Sučiulpk cukraus kubelį!
Kaip tai veikia? Manoma, kad cukrus stimuliuoja vadinamąjį klajoklį nervą, kuris siunčia signalus iš smegenų į diafragmą. Jis ir slopina diafragmos raumenų susitraukimus, taigi sustabdo ir žagsėjimą. Nors mokslininkai kol kas dar teigia tiksliai neišsiaiškinę, kas būtent sukelia žagsulį, tikėtina, kad jam sustabdyti padeda ir cukraus čiulpimo bei seilių rijimo procesas.

Išsiplėtusios venos? Marš po šaltu dušu!
Kaip tai veikia? Ne paslaptis, kad sušildytos venos išsiplečia. Tai sukelia spaudimą aplink jas esančiuose audiniuose, kojas ima skaudėti, jos tarsi sustingsta. Greitas šaltas dušas patinusioms, pavargusioms kojoms su išsiplėtusiomis venomis – bene efektyviausia terapija, kurią gali pasidaryti namuose. Maloni vėsa sutraukia venas – ir skausmo bei nemalonaus sąstingio kaip nebūta!

Leidžia vaistus? Pakosėk!
Kaip tai veikia? Jei esi „begemotas, kuris bijo skiepų“, ir apskritai turi adatų baimę (ji vadinama tripanofobija), priartėjus slaugytojos švirkštui prisimink šį patarimą: pakosėk. Britų medicinos žurnale publikuotoje studijoje rašoma, kad kosulys laikinai sukelia spaudimą krūtinėje, kuris nuslopina į tavo smegenis siunčiamus skausmo signalus. Taigi keletas khe-khe – ir bakstelėjimo nė nepajusi! Tiesa, geriau perspėk slaugytoją, ką ketini daryti, kad ji nesugalvotų luktelėti su pakeltu švirkštu, kol tu išsikosėsi. Ir nekosėk taip stipriai, kad judėtų visas kūnas ir būtų neįmanoma pataikyti ten, kur reikia.

Kraujuoja nosis? Spustelėk dantenas!
Kaip tai veikia? Kraujas į tavo nosį patenka iš kelių šaltinių, tarp jų ir iš miego arterijos per dantenas. Spustelėjusi pirštais dantenas gali nuslopinti iš nosies pasipylusį kraują. Taip pat pamėgink spustelėti tarpuakį – čia yra kita arterija, per kurią į nosį patenka kraujas. Gali prie nosies viršaus pridėti ką nors šalto. Tai privers arterijas susitraukti, taigi kraujavimas iš nosies liausis.

Viduriuoji? Sukrimsk šokoladuką su kokosais!
Kaip tai veikia? Kokoso drožlės palengvina viduriavimo simptomus – tai padaro juose esanti lauro rūgštis. Organizme ji paverčiama monolaurinu – antibakteriniu, priešgrybeliniu ir antivirusiniu junginiu, kuris ramina žarnyno sudirgimus ir mažina uždegimą.

Užpuolė inkštirai? Tepk dantų pastos!
Kaip tai veikia? Dantų pasta natūraliai džiovina spuogus, pašalina nuo paviršiaus drėgmę, skatina gijimą ir užkerta kelią bakterijų dauginimuisi. Taigi puikiai tinka inkštirams gydyti. Tiesa, jei tavo oda jautri ar sergi kokia odos liga, toks gydymas gali sukelti didelius sudirgimus!

Skauda dantį? Sučiulpk ledo kubelį!
Kaip tai veikia? Iš karto perspėjame: jei turi jautrius dantis, šis gydymas – ne tau. Tačiau, jei skausmą sukelia nervo uždegimas, šaldymas – kaip tik tai, ko reikia. Šaltis malšina vidinio uždegimo sukeltą skausmą. Ir vis dėlto, jei numalšintas skausmas netrukus vėl užėjo, jei jauti skausmą lengvai pastuksenusi į dantį pirštu – nedelsk kreiptis į odontologą!

Į viršų