Tikriausiai visi gerai žino, kad daug paprasčiau apsisaugoti nuo ligos negu paskui ją gydyti. Gydytojai ant palangės šiuo atveju suteiks neįkainojamos pagalbos. Ką jau ką, bet stiprinti organizmą, jauninti ir gerinti imunitetą jie puikiai moka pirmiausia todėl, kad yra namuose, o jeigu juos nuolat naudosite, turėsite karžygio sveikatą.

Auksinis ūsas

Profilaktiškai kasryt išgeriant 0,5 valandos prieš valgį po 1 arbatinį šaukštelį spiritinės ištraukos galime priversti savo organizmą veikti tiksliai kaip laikrodį. Tik reikia nepamiršti kas mėnesį daryti 1 savaitės pertrauką.

Puikiai gerina imunitetą ir jaunina organizmą vonios su auksiniu ūsu.

Vonia su auksinio ūso užpilu

Reikia paimti šviežių arba sausų lapų ir patį stiebą su 5-6 sąnarėliais į 1 kibirą vandens, užplikyti juos, palaikyti 30-40 minučių ir viską supilti į vonią. Vandens temperatūra neturi viršyti 40-50 laipsnių. Gulėti 20 minučių 2 kartus per savaitę.

„Pavojingu“ metų laiku – rudenį, pavasario pradžioje, epidemijų metu – puikiai didina imunitetą medaus balzamas su auksiniu ūsu. Jį galima naudoti po sunkios ligos jėgoms atstatyti.

Medaus balzamas

Paruošti košelę iš 3 susmulkintų česnako galvučių ir 2 auksinio ūso ūglių. Košelę užpilti šviežiomis 3 vidutinio dydžio citrinų sultimis. Gautą mišinį labai gerai sumaišyti su 500 g medaus. Medus turi būti skystas, todėl jį reikia pašildyti. Laikyti stikliniame inde sausoje tamsioje vietoje mažiausiai savaitę, geriau 10 dienų.

Medaus balzamą reikia gerti prieš valgį 2 kartus per dieną – geriau ryte ir per pietus, kitaip gali sutrikti miegas. Dozė – 0,5 valgomojo šaukšto vienam kartui, t. y. 1 šaukštas per dieną.

Gėrimus ir arbatos grybo užpilus su auksiniu ūsu reikia gerti pagal šią schemą: 2 kartus per dieną 0,5 valandos prieš valgį po ½ stiklinės visą mėnesį. Paskui mėnesio pertrauka, po to kursą bus galima kartoti.

Alavijas (alijošius)

Pačiu geriausiu žaliuoju gydytoju, didinančiu ir palaikančiu imunitetą, teisėtai laikomas alavijas. Čia jam negali prilygti net auksinis ūsas.

Alaviją skiria ne tik žolininkai, bet ir gydytojai nuo anemijos, spindulinės ligos, progresuojančios trumparegystės, skrandžio opaligės, bronchinės astmos, lėtinio gastrito, faringito, laringito, persirgus dizenterija, taip pat kaip organizmą stiprinantį ir imunitetą didinantį gėrimą.

Medaus balzamas su alaviju

Lygiomis dalimis sumaišyti alavijo sultis su medumi. Gerti po 1/3 arbatinio šaukštelio 3 kartus per dieną 30 minučių prieš valgį užgeriant šiltu pienu.

Gydymo trukmė 3 savaitės, paskui 10 dienų pertrauka.

Būtina atsiminti, kad šis gėrimas stimuliuoja skrandžio sulčių gamybą, todėl žmonėms, besiskundžiantiems padidėjusiu skrandžio rūgštingumu, jis gali sukelti rėmenį.

Taip pat alavijas stimuliuoja regeneracijos procesus, vadinasi, ir augimo, todėl jį reikia atsargiai vartoti, atsižvelgiant į ligas.

Balzamas su medumi ir graikiniais riešutais

Reikia paimti 100 mililitrų „šiltų“ alavijo sulčių, sumaišyti su 500 g smulkintų graikinių riešutų, įdėti 300 g medaus. Gerti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną 30 minučių prieš valgį.

Žolininkas Andrejus Mironovas rekomenduoja gerti tokį mišinį, kuris stiprina imunitetą ir yra gera profilaktikos priemonė nuo peršalimo ligų.

Susmulkintus 5-7 alavijo lapus užpilti 0,5 litro sauso raudonojo vyno, palaikyti savaitę ir gerti po 1 desertinį šaukštą 3 kartus per dieną prieš valgį.

Stevija

Geriama stevijos arbata arba jos lapai dedami į vitamininę arbatą.

Puikiai didina imunitetą arbatos grybo stevijos pagrindu užpilas. Jo reikia gerti kuo daugiau.

Reikia atsiminti, kad susirgus arba susilpnėjus imunitetui, visiškai nebūtina bėgti į vaistinę ir leisti pinigus vaistams bei vitaminams. Pakanka užsiauginti žaliąją vaistinę ant savo palangės. Tai daryti nebus sunku, jeigu pasinaudosite Aleksandro Korodeckio rekomendacijomis, kurios plačiai aprašytos jo knygoje „Žalioji Korodeckio vaistinė“.

Tačiau būtina taip pat atsiminti, kad prieš naudojant pateiktus patarimus ir receptus reikia pasitarti su savo gydytoju.

Parengė Liudvikas RULINSKAS

Į viršų