Savo vyrą myliu, sutariame puikiai, tačiau viena išvažiavusi į komandiruotę ar kurortą, retkarčiais nuslystu į šoną. Tiesa, taip nutinka dažniausiai po barnio ir kai būnu išvažiavusi iš Lietuvos – nenoriu, kad apie mano mažyčius nuotykius sužinotų vyras.
Man visiškai pakanka, kad taip jaučiuosi lyg ir nubaudusi jį. O aš, grįžusi iš komandiruotės, savo vyrui būnu atidesnė ir švelnesnė ir jis net neįtaria apie mano paklydimus. Kodėl taip elgiuosi, paaiškinti negaliu. Mane traukia nepatirti jausmai ir įspūdžiai.
Kartais tai nuotykis, kartais „įsimylėjimas“, neretai patiriu labai stiprią seksualinę iškrovą, su vyru taip niekada nebūna. Vienintelė problema yra mano nuotykių kaina – nenoriu savo teisėtam vyrui „parnešti“ kokios nors ligos. Einu pas ginekologę, ji mane apžiūri, ištiria ir gydo, jei reikia.
Tiesa, iki šių metų niekuo rimtesniu nebuvau užsikrėtusi, tik trichomonomis kartą, gardnerelomis – porą. Vienais metais „gavau“ niežus, kitais kilo įtarimų dėl gonorėjos, bet nepasitvirtino. Pastebėjau, kad poliklinikoje mažai ką gali ištirti, todėl geriau eiti į privačias klinikas, nors šiais metais mano tyrimai kainavo apie 650 litų.


Lina S.


Kas yra atsitiktinis meilės nuotykis?
Kurortinis romanas, nuokrypis į šoną, neištikimybė, atsitiktinis seksas, sekso turistavimas – šio reiškinio sinonimų daug. Bet koks meilės nuotykis visada įvyksta sąmoningai apsisprendus, nors dažnai mėginama save įtikinti, jog jis spontaniškas ir netikėtas. Atsitiktinis meilės nuotykis gali greitai pasimiršti, bet gali ir sukelti labai rimtų sveikatos problemų, sugriauti esamus santykius, įskaudinti artimą žmogų ir labai brangiai kainuoti.

Ko siekiama meilės nuotykiu?
Pradėti meilės nuotykį paprastai skatina noras jaustis mylimam ir reikalingam, taip pat lytinis smalsumas, kai partneriai keičiami norint patirti kitokių pojūčių. Bet paprastai tokia kaita neduoda laukiamų rezultatų. Meilės nuotykių ieškoma ir tada, kai norima patirti stipresnį susijaudinimą „neteisėtų“ santykių metu. Meilės nuotykių ieškoma ir tada, kai atsiranda lytinis nepasitenkinimas su esamu partneriu ar norima paspartinti santykių krizę. Kartais į meilės nuotykį leidžiamasi norint pajausti savo vertę po kokios nors nesėkmės darbe ar iš keršto už partnerio neištikimybę.

Grupinio sekso fenomenas
Asmenys, siekiantys meilės nuotykių, neretai patenka ir į svingerių gretas. Sekso grupė beveik niekada nesusieina stichiškai: visada būna organizatorius, dažniausiai pora, kuri rūpinasi vieta, laiku bei grupės sudėtimi. Organizatorių pora ir paskirsto tarpusavio vaidmenis: pirmieji renkasi naujai atvykusius partnerius, kitaip tariant, viskam „duoda toną“. Čia jau niekas niekam nebepriklauso, nes vienintelė priklausomybė tokioje situacijoje yra seksas.

Kaip galima nukentėti?
Nubrozdinimai, įtrūkimai, žaizdelės, mėlynės, kraujavimas – dažnas atpildas į erotines erdves išsiveržusiems vyrams ir moterims, užmiršusiems atsargumą. Daugelį po grupinio sekso kamuoja pavydo, nepasitenkinimo, atstūmimo, konkurencijos, nevisavertiškumo, gėdos ir kitokie tarpusavyje sumišę jausmai. Kai kuriems po tokių santykių tampa labai sunku patirti pasitenkinimą tik su vienu partneriu. Net ir nedidelė orgija palieka gilų, ilgalaikį, beje, ne visada teigiamą, pėdsaką. Pabandytas grupinis seksas gali tapti nepagydoma manija. O jo pavojų yra ir daugiau. Grupinio sekso dalyviai paprastai netenka romantikos sekse. Padidėja tikimybė užsikrėsti lytiniu būdu plintančiomis infekcijomis, pastoti. Be to, kyla šantažo pavojus, gali būti pakenkta ir žmogiškajai bei profesinei reputacijai (daugelis orgijų dalyvių yra mėgėjai filmuoti bei fotografuoti). Žmonės gali nenoromis tapti ir sadomazochistinių įvykių dalyviais.

Kuo galima užsikrėsti?
Pasimylėjus be apsaugos priemonių galima užsikrėsti lytiniu būdu perduodamomis ligomis – sifiliu, gonorėja, chlamidijoze, trichomonoze, žmogaus papilomos virusus, hepatitu, ŽIV. Tai labai rimtos infekcijos.
Lytinių organų srityje kartais atsiranda karpų. Tai rodo, kad užsikrėsta žmogaus papilomos virusu, kurio yra kelios dešimtys rūšių. Tai nėra paprastas virusas, kai kurios rūšys gali sukelti vėžį.

Kai kurių šalių seksualiniai savitumai
Naudinga žinoti ir apie kai kurių šalių seksualinius papročius ir net įstatymus. Pavyzdžiui, JAV kai kuriose valstijose yra uždraustas oralinis ir analinis seksas. Kai kuriose arabų šalyse bauda ar kalėjimu baudžiama ne tik alkoholio vartojimas, bet ir moters labai atviru kūnu pasirodymas gatvėje. JAV arba Olandijoje seksas automobilyje yra labai populiarus, tačiau Prancūzijoje seksas automobilyje, stebint liudininkams, baudžiamas bauda ar kalėjimu iki vienerių metų. Belgijoje automobilinio sekso mėgėjus taip pat baudžia.
Turkija, Egiptas, Tunisas yra moterų rojus. Bet kurio amžiaus moteris, jei tik ji pati panorės, čia gali užmegzti kurortinį romaną. Filipinai, Kuba, Brazilija, Tailandas laikomi vyrų sekso turistų rojumi. Europoje laisvamaniškumu ir seksualiniu liberalumu ypač garsėja Olandija ir Vokietija, dar Prancūzija, Čekija, Ispanija (jos Kanarų salos, Kosta Brava kurortai).

Kiek mokama už lytiškai plintančių ligų tyrimus
Ginekologo, dermatovenerologo konsultacija poliklinikoje nemokama. Tiesa, gali tekti laukti, o tai reiškia, kad ištyrimas ir liga užsitęs. Tepinėlio tyrimas nemokamas, bet jo informatyvumas ribotas, nustatoma tik gonorėjos ir trichomonozės sukėlėjai. Sifilio testas kainuoja nuo 4 iki 40 litų. ŽIV, ŽPV, chlamidijų, ureaplazmų tyrimai – nuo 45 iki 150 litų. Gydymo antibiotikais kursas – apie 50–200 litų. Privačios konsultacijos –  nuo 50–60 iki kelių šimtų litų. Visi šie pinigai gali pasirodyti niekai, kai reikės išsipirkti pornografines nuotraukas ir vaizdajuostes.

Į viršų