Lygiai už mėnesio – balandžio 15-16 d. Vilniaus prekybos centre „Akropolis" vyks Vilniaus sveikatos mugė, o kiek vėliau – gegužės 13 d. Šiaulių prekybos centre „Akropolis" – Šiaulių sveikatos mugė. Renginyje savo paslaugas bei prekes pristatys tiek alopatinės, tiek natūraliosios medicinos atstovai, sveiko maisto, ekologiškos kosmetikos ir švaros priemonių gamintojai, knygas bei periodinius leidinius apie sveikatą leidžiančios leidyklos, įvairios bendruomenės bei organizacijos. Vilniuje mugė vyks jau antrą kartą – pirmoji buvo suorganizuota pernai, o Šiauliuose – pirmą.

„Idėja organizuoti šį renginį kilo jau senokai, tačiau vis nebuvo laiko ją įgyvendinti. Visgi pandemijos metu pamačiau, kokios menkos visuomenės žinios apie sveikatą, ligas, ir apsisprendžiau, kad toks renginys labai reikalingas. Pirmąją mugę surengėme pernai rudenį, ji buvo labai sėkminga, tad šiemet ją organizuosime du kartus – pavasarį ir rudenį, be to nusprendėme ją rengti ne tik Vilniuje, bet ir Šiauliuose", – sakė renginio iniciatorė renginių agentūros „Gera gyventi" įkūrėja ir vadovė Ventė Viteikaitė.

Vilniuje dalyvaus apie 65 dalyvius, Šiauliuose – 50. Jie atvažiuos iš visos Lietuvos ir siūlys įvairius gaminius bei paslaugas, skirtus sveikatai gerinti. Bus ir keletas dalyvių iš užsienio.

„Dalyvius atrinkome itin kruopščiai. Savo veiklą renginyje pristatys įvairios diagnostikos ir gydymo įstaigos, reabilitacijos centrai, holistinės medicinos įstaigos, jogos ir meditacijos centrai, masažo specialistai. Prekybininkai siūlys įsigyti sveiko maisto, papildų, sveikatai nekenkiančios kosmetikos ir švaros priemonių. Stendus turės sveikuolių bei sporto bendruomenės, įvairios organizacijos", – pristatė V. Viteikaitė. Renginyje lankytojai galės susipažinti su ajurveda, senąja kinų medicina, neįprastais gydymo būdais, pvz., dėlių ar šalčio terapija.

Renginyje bus galima pasikonsultuoti su gydytojais, psichologais, mitybos specialistais, įsigyti įvairių reikmenų, su sveikata ir sveikatingumu susijusių paslaugų, prisijungti prie įvairių bendruomenių ir organizacijų veiklos.

„Noriu atkreipti dėmesį, kad daugelį prekių renginyje pardavinės patys gamintojai ar tiesioginiai atstovai, tad jų kainos bus mažesnės, nei parduotuvėse ar vaistinėse, bus rengiamos ir įvairios specialios akcijos", – aiškino organizatorė.

Anot jos, atlikus apklausą paaiškėjo, kad būtent galimybė pasikalbėti su specialistais, sužinoti naujų dalykų apie sveikatą ir žemesnės kainos buvo tai, kas labiausiai viliojo lankytojus pernykštėje mugėje. „Be to dedame pastangas, kad renginyje pristatomų prekių ir paslaugų įvairovė būtų dar didesnė. Tikimės, kad renginys įkvėps žmones labiau rūpintis savo, savo šeimos sveikata, skirti sau daugiau laiko", – pridūrė pašnekovė.

Įėjimas į renginį nemokamas.

Daugiau informacijos:

https://www.facebook.com/events/1251603069032782

https://www.facebook.com/events/1199027767658384/

Į viršų