Manote, kad jau turite pakankamą pinigų sumą dantų protezavimo procedūrai? Kokia bus protezavimo kaina sužinosite tik po to, kai gydytojas – odontologas įvertins jūsų dantų būklę. Kartais pacientai išleidžia dar mažiau pinigų nei planavo prieš tai. Bet, pasitaiko atvejų, kuomet tenka pakloti žymiai didesnes pinigų sumas. Koks dantų protezas ir kaip jis turėtų būti montuojamas – atsakys tik patyręs odontologas.

Protezai nėra tas pats kas implantai

Dabar odontologijos klinikose dažnai sutinkama nemažai pacientų, kurie sutapatina protezus su implantais. Tai paaiškinama tuo, kad šiais laikais protezuoti galima net ir vieną dantį. Lygiai tas pats yra su implantais. Bet, skirtumas tarp šių procedūrų yra akivaizdus.

Implantą sudaro titano sraigtas ir vainikas arba dar vadinama - karūnėlė. Implantavimo metu sraigtas įveržiamas toje vietoje, kur turės būti atstatomas prarastas dantis. Po to pacientas paleidžiamas kelioms dienoms ir laukiama kol užgis pjūvio vietos. Po kelių dienų pacientas privalo ateiti siūlų išėmimui ir apžiūrai. Po apžiūros vėlgi - laukiama kelias savaites kol sraigtas prigis prie kaulo. Galiausiai, kai po kelių savaičių pacientas apsilanko pas odontologą, jam jau montuojama karūnėlė t.y. danties pakaitalas.

Dantų protezas montuojamas visai kitu principu. Esminis reikalavimas – paciento burnos ertmėje turi būti kažkiek dantų tam, kad ant jų protezai būtų sumontuoti. Tai reiškia, kad protezas montuojamas ant sveikų dantų - dantis nėra kuriamas iš naujo. Tad, didžiausias laiko gaišimas - paciento dantų būklės įvertinimas ir dantų antspaudo nuėmimas protezų gamybai.

Vadinamasis dantų antspaudas yra tokia procedūra, kuomet odontologas specialiomis priemonėmis paima paciento dantų linijos šabloną tam, kad paskui būtų galima sukurti protezą, puikiausiai derantį su ta dantų linija. Parenkamas ne tik tinkamiausias protezo dydis, bet ir jo atspalvis.

Kaina yra viena pagrindinių apsisprendimo priežasčių

Dažniausia dantų protezus renkasi pacientai, kurie nori išleisti mažesnę pinigų sumą. Protezai, be abejo, yra pigesni nei implantai. Bet, gydytojai – odontologai įspėja, kad tam tikrose situacijose implantų gali prireikti net ir norint protezuoti dantis. Tai liečia situacijas, kai pacientas atvyksta neturėdamas nei vieno danties.

Kaip bebūtų, protezavimo kainai įtaką gali daryti keli faktoriai. Pavyzdžiui, kai pacientas turi vis dar iš dalies sveikus dantis, jam gali prireikti specialaus gydymo. Kai dantis yra nuskilęs, pirmiausia reikės jį atstatyti ir tik po galvoti apie protezavimą. Tas pats liečia ir kitus dantis, kurie yra pažeisti karieso ar kitų ligų. Paprasčiau kalbant, protezavimas bus atliekamas tik po to, kai paciento visi dantys bus sveiki. Tad, papildomas gydymas, aišku pareikalaus papildomų išlaidų.

Jeigu nenorite patirti papildomų išlaidų dantų gydymui (prieš protezavimą), tuomet reikėtų kreiptis į vietinę polikliniką. Ten jūsų dantimis turėtų pasirūpinti nemokamai (iš dalies).

Į viršų