Dantų protezavimo procedūra gali būti atliekama tiek jaunesniame, tiek vyresniame amžiuje. Ji padeda efektyviai išspręsti ne vieną odontologinę problemą, susijusią su pačiomis įvairiausiomis priežastimis. Taigi, kokiais konkrečiais atvejais gali būti reikalingas dantų protezavimas Vilniuje ir kokie pagrindiniai jo privalumai?

Nepagydomi danties pažeidimai

Dideli ir įsisenėję danties pažeidimai yra viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl prireikia protezavimo procedūros. Kartais jie gali atsirasti dėl nekariozinių susirgimų, tokių kaip sunkios formos dantų hipoplazija, kai yra netaisyklingai susiformavęs dentinas ir emalis, ar fluorozės, kuomet dėl per didelio fluoro kiekio sutrikdomas danties audinių formavimasis. Dar vienas tokių susirgimų – dantų erozija, vykstanti dėl žalingo rūgščių poveikio kietiesiems jų audiniams.

Dantų netekimas dažnai siejamas ir su karioziniais pažeidimais. Juos galima atpažinti iš tokių požymių, kaip: trupantis emalis, dėmės ant dantų, jautrumas arba skausmas. Siekiant išvengti tokių problemų, būtina taisyklinga burnos ertmės priežiūra, taip pat – reguliarūs vizitai pas odontologą.

Dantų traumos

Dantų atkūrimo procedūros gali prireikti ir traumos atveju. Dažniausiai jos patiriamos sportuojant ar užsiimant kita aktyvia fizine veikla. Dantis taip pat gali nuskilti kandant ar kramtant kietesnį maistą. Dantų protezavimas Vilniuje – tai greitas ir veiksmingas sprendimo būdas. Jei ir jūs susidūrėte su tokia ar panašia problema, paspaudę ant nuorodos galite sužinoti daugiau apie šios procedūros subtilybes.

Bruksizmas

Tai nesąmoningas griežimas dantimis, dažniausiai pasireiškiantis miego metu. Jį gali sukelti stresas, nerimas ar kitokia emocinė įtampa, įvairūs miego sutrikimai, netaisyklingas sąkandis, nepilnavertė mityba, vartojami vaistai ir daug kitų priežasčių. Pakankamai didelė dalis žmonių, turinčių tokį sutrikimą, netgi patys to nežino. Bruksizmą gali išduoti tokie ženklai, kaip:

  • nudilę, nutrupėję, įskilę ar pernelyg jautrūs dantys,
  • įsitempę veido ir žandikaulio raumenys,
  • skausmas veido srityje,
  • žandikaulio dislokacija,
  • galvos skausmas,
  • apkandžiotas liežuvis,
  • pažeidimai vidinėje skruostų dalyje,
  • nudilęs dantų emalis,
  • traškėjimas smilkininio žandikaulio sąnario srityje.

Aukštos kvalifikacijos odontologai detaliai įvertina dantų ir burnos būklę. Tai leidžia atpažinti bruksizmo požymius ir paskirti reikalingą gydymą. Esant ypatingai dideliems pažeidimams, gali būti reikalingas ir dantų protezavimas Vilniuje.

Ką verta žinoti apie šią procedūrą?

Dantų protezavimas skirtas prarastų arba pažeistų dantų restauravimui. Jo metu gali būti naudojami fiksuoti, išimami arba mikroprotezai. Pirmiesiems priskiriami vainikėliai, daliniai vainikėliai arba tiltai. Tokie protezai pasižymi estetiška išvaizda, yra patogūs ir funkcionalūs. Todėl pacientas gali jaustis tarsi su savais dantimis.

Išimamieji protezai, kurie būna daliniai arba pilni, dažniausiai rekomenduojami vyresnio amžiaus žmonėms. Mikroprotezams priskiriamos laminatės, karūnėlės, įklotai ir užklotai. Toks gydymo metodas taikomas norint atkurti prarasto danties struktūrą ir išsaugoti sveikus danties audinius. Šiuo atveju jie nėra šlifuojami.

Protezų funkcionalumą ir ilgaamžiškumą lemia medžiaga, iš kurios jie pagaminti. Metalo keramikos dantų vainikėliai ir tiltai išsiskiria savo tvirtumu, jų kaina mažesnė nei bemetalės keramikos protezų. Galima alternatyva – cirkonio keramikos dantų tiltai ir vainikėliai. Jie nesukelia infekcijų ir alergijų, taip pat neturi neigiamo poveikio dantenoms. Tokie protezai atitinka tikrų dantų spalvą, todėl atrodo labai natūraliai. Be to, jie tinka tiek priekinių, tiek krūminių dantų defektų taisymui.

Norite pasirūpinti sveika ir nepriekaištingai atrodančia šypsena? Tuomet jums gali būti naudingas dantų protezavimas Vilniuje. Kruopštūs ir puikiai savo darbą išmanantys specialistai dėmesingai įvertina kiekvieno paciento būklę. Jie paskiria individualius poreikius labiausiai atitinkantį gydymo būdą, kuris leidžia garantuoti geriausius rezultatus per optimalų laiką.

REKLAMA

Į viršų