Dantų protezavimo galimybių šiandien turime iš tiesų nemažai, todėl kiekvienas pacientas gali pasirinkti tokį sprendimą, kuris geriausiai atitiktų jo lūkesčius bei finansinę situaciją. Kai ryžtamasi šiai procedūrai, dantų protezavimas kaina tampa viena ieškomiausių raktinių frazių – įprastai yra siekiama, kad šios odontologinės paslaugos nepareikalautų pernelyg didelių išlaidų. Vis dėlto, svarbu žinoti, kad kainai gali turėti įtakos labai įvairūs veiksniai, taigi, kaip rasti patį geriausią pasiūlymą?

Nuspręskite dėl dantų protezavimo būdo

Tuo atveju, jei reikia atkurti prarastus dantis, gali būti pasirenkamos kelios galimybės – dantų protezavimas ant implantų, dantų tiltelių fiksavimas tarp greta esančių dantų, ar išimamų protezų gamyba. Jei svarbiausiu kriterijumi tampa būtent dantų protezų kaina, tokiu atveju galima pasvarstyti apie išimamus dantų protezus, tačiau nusiteikite, kad toks dantų atkūrimo metodas gali sudaryti ganėtinai daug nepatogumų – diskomfortas gali būti juntamas ne tik kramtant maistą, bet taip pat ir kalbant, be to, tokie dantų protezai nėra pakankamai patvarūs. Jei tektų atkurti pažeistus dantis, tokiu atveju dažniausiai yra taikomi dantų vainikėliai, kurie gaminami iš įvairių medžiagų – iš metalo keramikos, bemetalės keramikos ar iš cirkonio oksido.

Dantų protezavimo, implantavimo, balinimo, burnos higienos ir kitas kainas rasite Šv. Kristoforo odontologijos klinikos interneto svetainėje adresu https://kristoforoklinika.lt/kainos/

Iš kokių medžiagų bus gaminami protezai?

Naudodamiesi internetine paieška pagal raktinius žodžius dantų protezavimas kaina rasite ne taip ir mažai rezultatų, ir jus gali nustebinti nemaži kainų skirtumai. Pavyzdžiui, jei rinksitės dantų protezavimą ant implantų ar ant natūralių dantų, pigiausiu sprendimu bus metalo keramikos protezai, tačiau jie nėra pralaidūs šviesai, todėl labiausiai tinka tik tada, jei yra protezuojami krūminiai dantys. Šie dantų protezai kartais gali sukelti alergiją ar sudaryti kitokių nepatogumų (pavyzdžiui, pacientai neretai skundžiasi, kad burnoje juntamas nemalonus metalo skonis).

Skirtingų klinikų nustatyti įkainiai

Kainos taip pat priklauso ir nuo konkrečios odontologijos klinikos nustatytų įkainių, tad pagal raktinius žodžius dantų protezavimas kaina labai greitai galėsite rasti tokių odontologijos klinikų, kurios savo internetinėse svetainėse yra paskelbusios teikiamų paslaugų kainynus. Palyginę nustatytas kainas galėsite pasirinkti tokią kliniką, kuri geriausiai atitiktų jūsų finansines galimybes, ir tuomet beliks tik užsiregistruoti vizitui jūsų pasirinktu laiku.

Straipsnis parengtas pagal Šv. Kristoforo odontologijos klinikos medžiagą.

Į viršų