Nuo šių metų privalomuoju sveikatos draudimu (PSD) valstybės lėšomis draudžiami žmonės, gaunantys bet kurios rūšies pensiją pagal su užsienio šalimis pasirašytas dvišales sutartis, taip pat suimtieji ir nuteistieji. Šiandien Ministrų kabinetas pritarė šių žmonių duomenų traukimui į specialų registrą, kur kaupiami apdraustųjų PSD duomenys.

Šie pokyčiai vyksta po to, kai praėjusių metų gruodį į draudžiamųjų PSD sąrašą buvo įtraukti nuolat Lietuvoje gyvenantys mūsų šalies piliečiai, gaunantys kitos šalies pensiją ar šalpos kompensaciją pagal pasirašytas dvišales socialinės apsaugos sutartis. Šiuo metu tokias sutartis Lietuva yra pasirašiusi su Baltarusija ir Ukraina. Taip pat valstybė savo lėšomis draudžia suimtuosius ir nuteistuosius, atliekančius arešto, terminuoto laisvės atėmimo ir laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmes.

Tai yra specialus valstybės registras, kurio paskirtis – registruoti draudžiamuosius, rinkti, kaupti, apdoroti, sisteminti, saugoti, naudoti ir įstatymų nustatytais atvejais teikti duomenis apie draudžiamuosius, atlikti kitus registro duomenų tvarkymo veiksmus.

VLK ir TLK informacija

Į viršų